FİLİSTİN’DE İSRAİL ZÜLMÜNÜNDE 259’UNCU GÜNÜ

FİLİSTİN’DE İSRAİL ZÜLMÜNÜNDE 259’UNCU GÜNÜ

 

Gazze’deki İsrail’in Filistinlilere zulmü 144 günü geçti 144 bin kişi öldü. Bunlarda binlercesi çocuk olurken, 152 kişinin gazeteci olduğu açıklandı. 10 binden fazla kadın, 6 bini Anne vefat etti.

ABD Başkanı Joe Biden mart ayında, savaştan zarar gören ve kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne çok ihtiyaç duyulan yardımların ulaştırılmasını arttırmak için iskele inşa edilmesi talimatı verdiğini açıklamıştı.

İsrail Gazze’ye yardım ulaştırılmasını kısıtlayarak 2,4 milyon Filistinliyi temiz su, gıda, ilaç ve yakıttan mahrum bırakıyor.

FİLİSTİN’DE İSRAİL ZÜLMÜNÜNDE 259’UNCU GÜNÜ

Savaşta son dakika…

LopOrdu ve Netanyahu ters düştü, İsrail kaynıyor!

Hizbullah Hayfa videosunun ardından bu kez hassas radar ve insansız sistemlerin hedef alındığı görüntüyü paylaştı, İsrail’in Haaretz gazetesinde yayımlanan bir analiz ise derin çatlağı ortaya koydu, “ABD, İsrail’in Gazze ya da Lübnan’daki saldırılarını kesintiye uğratmak istese, hangi düğmeye basacağını biliyor” cümlesi dikkat çekici.

Gazze Şeridi’ndeki savaş 259’uncu güne girerken, bölgesel çatışmalar Orta Doğu’da kuzeyden güneye 3 bin kilometreyi aşan bir hatta yayıldı.

21Haziran 2024 Tarihi itibariyle Ermenistan’ın Filistin’i tanıdı 144’üncü ülke oldu.

İSRAİL’DEN ERMENİSTAN’A TEPKİ

 

Dünyada Filistini devlet olarak tanıyan ülkelere Ermenistan’ın da katılması, Tel Aviv’de şok etkisi yarattı.

 

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Tel Aviv Büyükelçisi’nin kınama amacıyla bakanlık binasına çağrıldığını duyurdu.

 

Mayıs ayında Avrupa ülkeleri İspanya, İrlanda ve Norveç peş peşe Filistin’i tanıdı. Halihazırda Birleşmiş Milletler (BM) üyesi 193 ülkeden 144’ü Filistin devletini tanıyor.

 

İsveç, 2014 yılında Filistin’i devlet olarak tanıyan ilk AB üyesi olmuştu. İsveç’in ardından Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti Macaristan, Polonya ve Romanya da Filistin’i devlet olarak tanımıştı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir