Sağlık Çalışanları Sürekli Tehlike Altında

Sağlık Çalışanları Sürekli Tehlike Altında

 

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: “Sağlık Çalışanlarımızın Can Güvenliği Yok”

Birlik Sağlık Sendikası (Birlik Sağlık-Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir’in Çeşme ilçesinde geçtiğimiz gün yaşanan ambulans kaçırma olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını vurguladı. Doğruyol, sağlık personelinin her gün tehlike altında görev yaptığını belirtti.

Doğruyol, yaptığı iddilarla ilgili açıklamada, “İzmir ilimizin Çeşme ilçesi acil servisinin önünden kaçırılan ambulansın yakalanma anındaki görüntü, konuyu net bir şekilde gözler önüne sermektedir. Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen bir şahsın emniyet güçleri tarafından 112 ambulansına teslim edilmesiyle başlayan süreç, devlet hastanesi aciline getirilen bu kişinin ambulans görevlisi kadın sağlık çalışanımıza saldırmasıyla devam etmiştir.

Erkek sağlık çalışanımızın müdahalesi sırasında çıkan karmaşadan faydalanan şahıs, ambulansı kaçırmış ve emniyet güçleri tarafından yakalanmıştır. Bu olay, sağlık çalışanlarımızın can güvenliğinin olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Sağlık Çalışanları Sürekli Tehlike Altında”

Doğruyol, sağlık çalışanlarının özellikle acil müdahale sırasında karşılaştıkları risklere dikkat çekerek, şunları söyledi: “112 ambulanslarımızda görev yapan arkadaşlarımız, sokaktan aldıkları hastanın kim olduğunu, katil mi, uyuşturucu bağımlısı mı olduğunu bilemezler. Gittikleri evlerin ortamı ve koşulları hakkında da hiçbir bilgiye sahip değiller. Silahlı çatışma ve kavga ortamlarındaki yaralıya müdahale ederken karşılarına ne çıkacağını bilemeden görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Sağlık çalışanlarımız her gün bu tür tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.”

“Yöneticiler de Sorumludur”

Doğruyol, yaşanan olaylara karşı gerekli önlemlerin alınmamasını eleştirerek, “Her gün yaşanan onlarca olaya seyirci kalan ve hiçbir tedbir almayan yöneticiler de bu olayları çıkaranlar kadar sorumludur” ifadelerini kullandı.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol, sağlık çalışanlarının güvenliği için daha fazla önlem alınması gerektiğini belirterek, yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir