E Ticaret Farkındalık Zirvesi İzmir’de yapıldı
“Türkiye e ticarette büyük bir fırsata sahip”
E-Ticaretin bugünü ve geleceğinin tartışıldığı ve geniş bir katılımla düzenlenen E- Ticaret Farkındalık Zirvesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dokare Yönetim ve Teknoloji Danışmanlığı ve İdeasoft organizasyonunda düzenlenen “E-Ticaret Farkındalık Zirvesi”, E-Ticaretin Bugünü ve Geleceği, Geçmişten Gelen Değerlerin Korunarak Yeni Dünya Gerçekleri ile Entegrasyonu odağında bilgilerin paylaşıldığı bir etkinlik oldu.
Dokare Yönetim ve Teknoloji Danışmanlığı Kurucuları Kıvılcım Mert ve Necdet Kırmızıtoprak bu etkinliğin en önemli odağının farkındalıklı dijital dönüşüm ve ticari hayatın kalitesinde fark yaratmak olduğunu belirttiler. Ev sahibi Dokare Kurucuları Zirvenin ikinci bölümünde ise Dijital Entelektüeller ve Dijital Dönüşüm Paneli’nde dijital dönüşüm sürecinin bileşenlerini, bu konuda yapmamız gerekenleri, farkında dijital dünya kullanıcısı olmanın önemini vurgulayarak bu alanda yaptıkları sosyal sorumluluk Projesi “Dijital Periler” hakkında da bilgi verdiler. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Şeref Oğuz, Türkiye’nin e ticaret yolculuğunda daha yolun başında olduğunu belirterek, “Küresel e-ticaret pastasından sadece yüzde 1 pay alıyoruz. Türkiye olarak büyük bir potansiyele sahibiz” dedi.
Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara, e-ticaret yapan ya da sadece ticaret yapan işletmelerin i-ihracat ile ilgili bilgilendirilmesini ve farkındalıklarının artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Konuyla ilgili devlet teşvikleri noktasında bilgilendirme yapmak istediklerini vurgulayan Özkara, verimli bir zirve olmasını beklediklerini vurguladı..
Alibaba İş Geliştirme Müdürü Gençkan: “Amacımız Türk kobilerini geliştirmek”
Günün ilk panelinde IdeaSoft Kanal Satış Müdürü İbrahim Vıcıl’ın sorularını yanıtlayan IdeaSoft&Alibaba.com Panel Alibaba.com İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan, Alibaba.com’un, günde 40 milyon kişinin siteyi ziyaret etmesiyle, 600 bin talep gerçekleşmesiyle alanında en önde olduğunu söyledi. Gençkan, “IdeaSoft iş birliklerine çok önem veriyoruz. Türkiye’de belli bir ürün kategorisinded çok talep var diyemeyiz. En spesifik olan yüzde 15’lerde payıyla mobilyadır. Onu da gıda ve hazır giyim takip eder. Ancak en zor olanlar da gıda ve hazır giyim. Gıda konusunda çok ciddi standartlar var. Hazır giyimde de dizayna çok önem veriliyor” dedi.
Araştırmalara göre dünyadaki alıcı kitlesinin alım yapacakları ülkeler arasında ilk 10’da Türkiye’ni olduğunu söyleyen Gençkan, “Avrupa’da ise Türkiye ilk 3’te yer alıyor. Çin, artık daha fazla teknoloji satmak istiyor. Bizim de Çin’i bu konuda örnek almamız gerekiyor. Çok çalışmalı, çözüm üretmeliyiz. KOBİ’lerin harekete geçmesi gerekiyor. Bunu yaparken, olabildiğince dijitalleşmek, yeni jenerasyona şans vermek gerekiyor” dedi.
Birbirinden değerli isimler, önemli başlıklar
Zirvenin diğer etkinliklerinde ise Yeni Nesil Kafası Kurucusu Ömer Erkmen, Genç Girişimciler Paneli’nde lise ve üniversite öğrencileri ile söyleşerek girişimciliğe adım atacak gençlere önerilerde bulundu.
Prof. Cumhur Coşkun Küçüközmen moderatörlüğünde Eğitmen Aylin Ketenci, Kadın, Yapay Zekâ ve E-Ticarette Kelimelerin Gücü başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. İletişimin temeli olan dilin önemine değinen Ketenci, kendinizi doğru ifade etmenin önemli bir güç olduğunu vurguladı.
Advance Danışmanlık Kurucusu Veysel Aydın ise ihracat teşvikleri ve bu alandaki fırsatları dinleyicilere aktardı.
Günün son etkinliğinde ise Psikolog İrem Güngör: İnternette Alışverişte Psikolojik Etkiler ve Eğilimleri, marka bağlılık ve bağımlılığını uzman psikolog gözüyle temellendirdi.