Tülay Aktaş GKGB Hizmet Ödülleri törenle verildi

Tülay Aktaş GKGB Hizmet Ödülleri törenle verildi : Topluma umut veren projeler ödüllendirildi 

Tülay Aktaş GKGB Hizmet Ödülleri törenle verildi

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği (TAGKGB) ‘Karşılıksız Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buldu. Toplumda fark yaratan projeleri onurlandırmak ve gönüllülük ruhunu yüceltmek amacıyla her yıl düzenlenen ve bu yıl ilk defa Ege Bölgesi’ne açılan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödülleri, İzmir Ticaret Odası’nda yapılan törenle verildi. Ödül töreninde Prof. Dr. Yankı Yazgan da iyilik kavramı üzerine bir konuşma yaptı.

1997 yılından bu yana düzenlenen ödüller, bu yıl Ege Bölgesi çapında genişletilerek, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör temsilcilerinin de katılımına açık hale geldi. Jüri üyelerinin bağımsız değerlendirmeleri sonucunda Karşılıksız Hizmet Ödülü’nde birinciliği Kızım Okuyacak Projesi ile Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı alırken,  ikincilik ödülünün sahibi ise KEP Tekstil Programı ile Kolektif Etki Programı Derneği oldu.  Karşılıksız Hizmet Ödülü Üçüncülük ödülünü ise Gören Acil Komşum projesi ile Herkes İçin Sağlık Derneği aldı. Bu yıl ilk defa verilen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Karşılıksız Hizmet Ödülü de Emanet Projesi ile Yaşar Birleşik Pazarlama almaya hak kazandı.

Sivil Toplum ile İlişkiler Müdürlüğü Ömür Boyu Gönüllü Ödülü’nü Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği’nden Prof. Dr. Seval Sekin alırken, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Emek Ödülü’nün de sahibi Erhan Gölbey oldu. Canan Ünlü Ödülü’ne ise Türk Anneler Derneği Mordoğan Şubesi Karaburun Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi Destek Projesi ile hak kazanırken, Jüri Özel Ödülü’nü ise Temiz Su Hayattır projesi ile İzmir Soroptimist Kulubü aldı.

Karşılıksız hizmet toplumun gelişimini sağlar

Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği’nin (TAGKGB), toplumsal sorunlara kalıcı, sürdürülebilir çözümler üreten, gönüllülük esasına dayanan projeleri ödüllendirmek amacıyla Karşılıksız Hizmet Ödülleri’ni her yıl düzenlediğini söyleyen TAKGB Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “Bu ödüller, sadece projelerin sonuçlarını değil, aynı zamanda bu sonuçlara ulaşmak için gösterilen çabayı, yaratıcılığı ve işbirliğini de göz önünde bulunduruyor. Bu yılki ödüller, projelerinde toplumsal etki, sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve gönüllülük kriterlerine göre değerlendirildi. Karşılıksız hizmet, toplumların en temel değerlerinden biridir. Bu değer, sadece bireylerin değil, aynı zamanda toplulukların da gelişimine katkı sağlar. Bugün burada, bu değerleri yücelten ve yaşatan insanları bir araya getirmiş bulunuyoruz. Onların cesareti, özverisi ve kararlılığı, bizlere ilham vermekte, moralimizi yükseltmekte ve toplumumuzda bir değişim yaratmaktadır” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir