MEMUR EMEKLİ OLAMIYOR!

MEMUR EMEKLİ OLAMIYOR!

Birlik Sağlık Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Memur Emekli olamıyor.” Dedi.
Memur emeklisinin maaşlarına dikkati çeken Ahmet Doğruyol, sosyal medya hesabından emekli memur maaşlarıyla ilgili açıklamasında; Memur çalışırken aldığı maaşın yarısını emeklilikte alamadığını, maaşları düştüğü için emekli olmak istemediğini vurguladı.

Verilen sözlerin yerine getirilmediğine de dikkati çeken Doğruyol,  açıklamasında; “Memura seyyanen verilen maaş zamlarının emekli maaşına yansımamasından dolayı pek çok memur ekonomik zorluklardan dolayı emekli olamıyor. Emekliliği dolduğu halde emekli olmayan memurların pek çoğu zorunlu emeklilik yaşı olan 65 yaşını bekliyor.
Seçim arifesinde Sayın Cumhurbaşkanının söz vermiş olmasına rağmen memurlara verilen seyyanen 8.077 TL, memur emeklilerine yansıtılmamıştır.

Her altı aylık artışlarla seyyanen artış günümüzde 14.492 TL olmuş ve memur emeklilerimiz her ay bu tutar kadar alacaklı hale gelmiştir.
Emekliliğe yansımayan bu seyyanen artış nedeniyle emekli aylıkları oldukça düşük kalmıştır.
Seyyanen verilen tüm ücretler emekli maaşlarına yansıtılmalıdır.” Şeklinde emeklilerin maaşlarına dikkati çekerek maaşlarına erdiğini altını çizdi.

Öte yandan memur emeklisi her ortamda maaşlarının artması için dua ediyor.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir