İZBAN ARTI PARA MATİKLER PARALARI İADE ETMİYOR MU?

İZBAN’da Artı Para sistemiyle paralar iade edilemiyor mu?

İZBAN ARTI PARA MATİKLER PARALARI İADE ETMİYOR MU?

Son günlerde bazı Vatandaşların gündür İZBAN’da Artı Para sisteminde paraların iade edilmediği iddia edildi.
İzmir  Aliağa – Selçuk arasında Büyükşehir TC DDY iş birliği ile kullanılan İZBAN toplu ulaşımlarında Artı Para sistemiyle el konan paraların geri ödenmediğine dair iddialar gündeme geldi. Buna karşı TKP İzmir İl Örgütü konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.
TKP Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,
“İzmir’de son birkaç gündür İZBAN’ı kullanan yurttaşların Artı Para uygulaması adı altında haksız şekilde el konan paraları, sefer bitiminde istasyonlardaki Artı Para makinelerine kartlarını okutmalarına rağmen geri ödenmedi olarak görünmektedir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili yetkililerle görüşüldüğünde, “Artı Para iadelerinin uygulama üzerinden görünmediği ama sistemde iadelerin yapıldığı” belirtilmektedir. O hâlde yurttaşların iadelerin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin takibini nasıl yapacağı sorusuna ise, “Bununla ilgili çalışmaların devam ettiği, çalışmalar tamamlanana kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin aranabileceği” yanıtı verilmektedir.
Toplu ulaşımın paralı olmasının, ulaşım ücretlerinin tahsilat işlemlerinin özelleştirilmesinin, Artı Para diye adlı adınca yurttaşların belli bir tutarın üstünde parası yoksa ulaşım yapma hakkının elinden alınması anlamına gelen bir uygulamanın her tür itiraza rağmen hayata geçirilmesinin yarattığı tuhaflıklardan biriyle karşı karşıyayız.
Yaşanan durum tam bir rezilliktir. Eğer geri ödenmediyse yurttaşlardan haksız yere kesilen artı paralar derhal geri ödenmeli ve ulaşım hakkının gaspı anlamına geldiği açık olan Artı Para uygulamasına son verilmelidir.” Denildi.
İZBAN ARTI PARA MATİKLER PARALARI İADE ETMİYOR MU?

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir