NARKOTİKTE İZMİR’DE TEHLİKELİ TABLO 

NARKOTİKTE İZMİR’DE TEHLİKELİ TABLO

İzmir Valisi Dr Süleyman Elban tehlikeli durumu açıkladı: İzmir’de narkotik suçlarda yüzde 15’lik artış

Belirli aralıklarla yaklaşık her ay yapılan basın bilgilendirme toplantısında açıklamada bulunan İzmir  Valisi Sayın Dr Süleyman Elban, son durumu değerlendirdi.

Vali Elban Narkotikteki artışa dikkati çekerken, 36 suç örgütünün de çökertildiğinin altını çizdi.

Göreve gelmesinin ardından okul dönemini açılışın hemen ardımdan basın toplantısıyla, geçen 1 yılı değerlendiren İzmir Valisi Süleyman Elban, ulusal ve yerel basın mensuplarıyla buluşarak asayiş ve güvenlik alanındaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Elban’ın açıklamalarında İzmir’de narkotik suçlardaki yüzde 15’lik artış dikkat çekti.

112’ye yapılan çağrılarda yüzde 4’lük artışımız var. Önceki dönemde 1 milyon 371 bin civarında çağrı varken son bir yılda 1 milyon 424 bin civarında çağrıda tekabül ediyor. Biz b u konuda ihbar ve şikayetlerin daha çok artmasını ve duyarlı hemşerilerimizin bize daha çok destek olmasını suç ve suçluyla mücadele açısından çok önemsiyoruz. Silahlanmanın artışıyla ilgili ortada emare yok. Ekiplerimiz etkin denetimde dozu arttırdı. Teknolojiyi de kullanmaya başladık. Sadece yakalanan silahlar değil narkotikte, trafikteki denetimde, hırsızlığın azalmasında da olumlu gelişme var. Bu kadar mücadele yapılırken doğaldır ki suçluların da en çok kullandığı ekipman silah ve onlar yakalanırken silahların da yakalanması doğal” açıklamasında bulundu.

 

Tedbirlerimiz her geçen gün artıyor

 

“Okul önlerinde velilerimizin içi rahat olsun okullar açılmadan binalarla ilgili fiziki şartlara bakarken çocukların güvenliğine ilişkin de çalışmalar yaptık” diyerek sözlerine devam eden Elban, “Okullarımızın tamamında mutlaka bir polis ve jandarma görev yapıyor. Bir kısmını resmi olarak veliler görürken bir kısmı sivil olduğu için göremiyorlar. Bu personeller okul müdürleri ile irtibatlı zaman zaman görüşüyorlar ve çalışmalara yönelik bilgilendirme yapıyorlar. Okul önlerinde sıkı tedbirlerimiz her geçen gün artıyor.  Ama önemli olan önleyici tedbirler, bu işe bulaşmamaları müptela olmamaları için çalışmalarımız var. STK ve kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak önleyici tedbirlere ilişkin yoğun çalışmalarımız var.  Belli dönemde gerek benim başkanlık yaptığım gerek ilçe düzeyinde arkadaşlarımız sürekli değerlendiriyor” dedi

Geçtiğimiz  haftalarda İzmir Enternasyonal Fuar’ında gerçekleştirilen konserler esnasında meydana gelen olaylara ilişkin Elban, “Bu iş biraz da eğlence anlayışı ile söz konusu. Kavga etmeye hazırlanıp elinize döner bıçağı ya da sopa alırsanız o da ayrı bir eğlence anlayışı. Dünyanın her yerinde insanlar konsere eğlence için gider. Bıçakla sopayla eğlenmek medeni değil. Bizim yaptığımız kontrollerde bu tür şeylere fırsat vermemek için gayret ediyoruz. Ortalama 10-15 bin insan geliyor, beklemediğimiz şeyle oluyor. Biraz eğlence anlayışını derleyip toparlamak lazım” diye konuştu.

  “Şu ana kadar sabotaj ya da kasıt unsuruna rastlamadık”

 

İzmir’de meydana gelen yangınların sebeplerine ve bu konuda yapılan güvenlik çalışmalarına değinen Elban, “Çok sıcak bir yaz geçirdik. Dolayısıyla buna paralel olarak özellikle hem yaz dönemindeki yağışın çok azalması nedeniyle toprağın dönemsel olarak rüzgarların havadaki nem, aldatma nedeniyle en ufak bir faaliyet maalesef bir yangına dönüştü. İlimizin çoğu yeri orman olduğu için ormana sıçradı. Bu çıkan yangınlarda yaptığımız tespitlerde şu ana kadar sabotaj ya da kasıt unsuruna rastlamadık. Tamamının faallerini tespit ettik sadece iki yangın elektrik tellerinden çıktı. Bunun dışındakiler vatandaşın tedbirsizliği nedeniyle çıktı. Bu sene yangınların biraz fazla olması da nemin ve hava sıcaklığı, çıkan rüzgarda da hızlı yayılıyor. Biliyorsunuz yangında müdahale artık 10 dakikanın altında. Hava şartları uygun olduğunda yangın büyümeden müdahale ediyoruz. Ancak şartlar kötü olduğunda 10 dakikadan sonra yangın büyüyor ve kontrol alına almak ciddi bir zaman istiyor” açıklamasında bulundu..

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir