İzmir’e Mülteci Hastaneleri Tartışması

İzmir’e Mülteci Hastaneleri Tartışması

İzmir’de Mülteci Hastaneleri Tartışması: Birlik Sağlık-Sen Başkanı Doğruyol’dan Sert Tepki

İntrohaber – Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir’de yapılması planlanan mülteci hastanelerine karşı tepkisini dile getirdi.

Doğruyol, yaptığı basın açıklamasında, mülteci hastanelerinin İzmir’e ve Türkiye’nin diğer illerine yakışmadığını belirtti.

İzmir’e Yakışmıyor”

Doğruyol, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zor şartlar altında kurulduğunu hatırlatarak, “Devletimizin hiçbir iline, ilçesine yakışmayacak olan mülteci hastaneleri, İzmir’e hiç yakışmıyor. Son yıllarda uygulanan mülteci politikalarıyla, adeta mülteci cenneti haline gelmiş olan cennet vatanımıza, Türkiye’mize yazık oluyor,” ifadelerini kullandı.

İzmir’deki Proje Detayları

Sağlık Bakanlığı tarafından “Herkes İçin Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi” (SHIFA) kapsamında, geçici koruma statüsündeki Suriyeli sığınmacılara ve mültecilere yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi amaçlayan mülteci hastaneleri İzmir’in Bornova ve Karabağlar ilçelerinde inşa edilecek.

Doğruyol, Bornova Erzene Mahallesi’nde 3 bin 40,77 metrekare alana ve Karabağlar Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’nde 3 bin 358,71 metrekare alana yapılacak olan sağlık merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının detaylarını paylaştı.

Doğruyol: “Mülteci Hastaneleri Yerleşik Hayata Zemin Hazırlıyor”

Doğruyol, mülteci hastanelerinin sağlık sistemine katkı olarak görülebileceğini belirten Sağlık Bakanlığı yetkililerine karşı, “Biz, mülteciler için yapılan her yatırımın yerleşik hayata geçmeleri için zemin oluşturacağını düşünüyoruz.” Diyerek Ayrıca mültecilerin halihazırda tüm hastanelerden sağlık hizmeti alabildiklerini belirterek, vatandaşlara göre pozitif ayrımcılığın yapıldığını savundu.

Mültecilere Yönelik Eleştiriler

Doğruyol, mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimine yönelik insani yardımların bir süreyle sınırlı olması gerektiğini belirtti.

“Biz, binlerce şehidimizin kanları üzerine kurulmuş olan bu vatanın binlerce mülteciye ev sahipliği yapmasını istemiyoruz,” diyen Doğruyol, mültecilerin yerleşik hayata geçmelerini ve nüfus artış oranlarının Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atacağını öne sürdü.

İzmir’de 12 Devlet Hastanesi Depreme Dayanıksızken…”

Açıklamasının sonunda Doğruyol, İzmir’deki 12 devlet hastanesinin depreme dayanıklı olmamasına rağmen yenilenmediğini vurgulayarak, mülteci hastanelerinin yapımını eleştirdi.

“Önceliğimiz bu ülkenin öz evlatları olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları olmalıdır,” ifadelerini kullandı.

Birlik Sağlık-Sen Başkanı Doğruyol’un açıklamaları, mülteci politikaları ve sağlık yatırımları üzerine tartışmaları alevlendirecek nitelikte görünüyor.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir