ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA

ERZURUM KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ TÜM COŞKUSUYLA 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci durağı Erzurum oldu. Festivalin açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla Erzurum Müzesi’nde gerçekleşti. 

 

Erzurum Kültür Yolu Festivalinin açılışı dolayısıyla Erzurum Müzesi’nde düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ile Fatma Öncü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi katıldı.

 

Bakan Yardımcısı Alpaslan; Erzurum’un tarih ve kültür şehri, ülkenin de önemli merkezlerinden olduğunu belirterek, her geçen yıl büyüyen ve dünya markası haline gelen Kültür Yolu Festivali’nin Erzurum basamağının “hayırlı” olmasını diledi. Alpaslan, “Bugün başlayıp 9 gün boyunca kentte kültür sanat şöleni yaşayacağız. Erzurum’un kültürü, tarihi, geleneksel el sanatlarından tüm kültür sanat alanlarına kadar tüm etkinlikler burada. Toplumumuzun tüm kesimleriyle 9 gün boyunca her türlü kültür etkinliklerini yaşayıp şölene dönüştüreceğiz. Böylelikle Erzurum’un ülkemizde ve dünyadaki bilinirliliği daha üst düzeylere çıkacak ve kentimizin turizmdeki bilinirliliğine ve cazibe merkezi olmasına da katkı sağlamış olunacak” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir