YAMANLAR YANGININDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ 17 EV YANDI

YAMANLAR YANGININDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ 17 EV YANDI

İzmir Karşıyaka’da Yamanlar97,6’da başlayan Orman yangınları yerleşim yerlerine de ulaştı. Yangından 78 kişi etkilendiği öğrenildi.

Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Bornova’daki  87 ev boşaltılmasıyla birlikte, 45 iş yeri de boşaltıldı. Şu ana kadar 17 ev yandı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Karşıyaka’da başlayan Bayraklı, Çiğli’de Bornova ve üç ilçeye yayılan yangından etkilenenlerin sayısını açıkladı. Açıklamada, “İzmir’de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir.

Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri yer aldı.

İzmir yangınında hasar tablosu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangınlar nedeniyle Karşıyaka 800, Bayındır’da da 100 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı.

Yerlikaya açıklamasında, “İzmir’de meydana gelen orman yangınlarında müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Karşıyaka ilçesinde yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, Jandarma ve Polisimizin koordinesinde Sancaklı Mahallesinde 170, Doğançay Mahallesinde 500, Zübeyde Mahallesinde 50, Onur Mahallesinde 80 olmak üzere 800 vatandaşımız, Bayındır ilçesinde 100 vatandaşımız tahliye edilmiştir. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

YANGINI PİKNİKÇİLER ÇIKARMIŞ ? ARKASINDA KİMLER VAR ACABA?

İzmir’in kent merkezini iki gündür etkileyen ve Karşıyaka’dan üç ilçeye yayılan yangının sebebi belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Karşıyaka’daki yangının piknikçiler nedeniyle çıktığını açıkladı. Yumaklı, “Karşıyaka’daki yangın, üç kişinin piknik yapması nedeniyle çıktı” dedi.

Yumaklı ayrıca Ödemiş’deki yangını da iki çocuğun sigara içerken çıkardığını ifade etti.

Bakan Yumaklı, dün saat 21.10’da Yamanlar bölgesinde yangın başladığını ve sabaha kadar mücadele ile kontrol altına almayı başardıklarını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

“Artık tamamladık derken bugün saat 10.14’te yangına bu ‘tamamladık’ dediğimiz, yangına yakın bir yerde ikinci bir yangın çıktı. Buna da müdahale 10.18’de gerçekleşti. Her iki yangın da orman alanında başladı. Çıkış sebebi 3 kişinin piknik amaçlı yapmış oldukları oldukları bir ateşten maalesef. Birbirine yakın, devam eden bu yangınlara 5 uçak, 14  helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel sevk ettik.

Burada özellikle Yamanlar mevkiinde konut alanı olması hasebiyle 17 ev yandı. 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Çatısına isabet eden bir ateş parçası sebebiyle yangın çıkan apartmandaki alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Rüzgarın şiddetine göre zaman zaman baskılanıyor, zaman zaman da alevlenebiliyor. Arkadaşlarımız gerekli tedbirlerini aldılar.”

 

Bakanlık ekiplerinin gerekli tedbirleri aldığını dile getiren Yumaklı, “Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek herhangi bir unsur yok burada” dedi.

Ödemiş ilçesindeki yangını da 2 çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkardığını belirten Bakan Yumaklı, şüphelilerin gözaltına alındığını ifade etti.

Yumaklı, kararsız rüzgarın yangına müdahale çalışmalarını zorlaştırdığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Çok şükür şu ana kadar bütün bu yangınların tamamında herhangi bir can kaybı yok. Tabii ekosistemdeki canlıları artık bahsetmiyorum. Onlar için de gerçekten son derece üzgünüm.” Dedi.

YAMANLAR YANGININDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ 17 EV YANDI
YAMANLAR YANGININDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ 17 EV YANDI

 

YAMANLAR YANGININDAN 78 KİŞİ ETKİLENDİ 17 EV YANDI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir