KINAY HERŞEYİMİZİ HALKLA PAYLAŞIYORUZ

KINAY HERŞEYİMİZİ HALKLA PAYLAŞIYORUZ

 

Karabağlar’da 100 Günü Değerlendirildi

 

Karabağlar Belediye Başkanı E.Helil Kınay, görevdeki ilk 100 gününü geride bıraktı.

Başkan Kınay, 100 günde ilçenin 58 mahallesini sokak sokak gezerek her şeyi halkıyla paylaştığını belirterek, “Biz iktidara geldiğimiz günden itibaren halkımızla paylaşıyoruz.” Dedi.

Karabağlar Belediye Başkanı Kınay, görevdeki ilk 100 gününü geride bıraktığı şu günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek yaptıklarını ve yapacağı projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Kınay bu süre boyunca adaletli, şeffaf, herkes kucaklayan ve ortak yönetim anlayışla çalışmalarını sürdürdü.

Başkan Kınay, Karabağlar’da yaşayan vatandaşların hayatlarına dokunarak seçim vaatlerin birer birer yaşama geçirdi. Özelikle gençler, kadınlar ve emekçilere yönelik projelere ağırlık veren Başkan Kınay, kimsenin yalnız hissetmediği bir Karabağlar için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

BÖLGESEL İSTİHDAM OFİSİYLE 228 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ.

Türkiye’nin ve Karabağlar’ın en büyük sorunlarından bir olan işsizliğin çözümü için geliştirilen projelerin başında yer alan “Bölgesel İstihdam Ofisi”, 25 Mayıs 2024 tarihinde Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda hizmete açıldı. Ofis, işverenlerle Karabağlar’da yaşayan ve iş arayan vatandaşları buluşturuyor. Ofise başvuran vatandaşlar 25 firma üzerinden toplam 34 görüşme gerçekleştirildi ve tam 228 kişinin işe yerleştirilmesi sağlandı. Doğalgaz için girişimler başlatıldı Seçim sürecinde Karabağlar’ın tüm mahallelerinin doğalgaza kavuşması için çalışacaklarını dile getiren Başkan Kınay, göreve gelir gelmez İZMİRGAZ yetkilileriyle bir araya geldi. Sonraki süreçte Karabağlar Belediye Meclis üyelerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm yetkisinde bulunan 540 hektarlık alan içerisindeki Salih Omurtak, Bahir ye Üçok, Limontepe, Umut, Al Fuat Erden, Gaz, Devirim, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin, Cennetçeşme, Yurdoğlu, Osman Aksüner, Aşık Veysel, Aydın ve Uzundere Mahallesinin bir bölümüyle belediye yetki alanı içerisinde kalan Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker ve Uzundere mahallelerinin bir bölümünde doğalgaz çalışmalarının yürütülmesi için verdikleri önerge, oy birliğiyle kabul edildi. 540 hektar alan içerisinde kalan mahallelerle ilgili bakanlıkla yazışmalar yapılırken, süreç titizlikle takip ediliyor.

Ayrıca kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli alan ile ilgili TMMOB Jeoloji Mühendisler Odası İzmir Şubesiyle “Riskli Alan Ortak Çalışma Grubu” oluşturulması ve bölgeye ilişkin çalışmalar yapılması kararı alındı.

AYLIK MUHTAR TOPLANTILARINA BAŞLANDI

Mahalle muhtarlarını her fırsatta ziyaret eden Başkan Kınay, seçim sürecinde söz verdiği gibi aylık muhtar toplantılarını da başlattı. 100 günlük çalışma süresi içinde üç kez düzenlenen toplantılarda muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunları aktarırken, karşılıklı görüş Alışverişleriyle Bu Sorunlara Yönelik Çözüm Öneriler Değerlendiriliyor.

YENİ KOMİSYONLAR KURULDU

Karabağlar Belediye Meclisi’nde vatandaşların hayatlarına daha eşit, adil ve halktan yana çözümlerle dokunabilmek adına, Muhtarlar ve Mahalle Meclisler Komisyonu, Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Dirençli Kentler Komisyonu kuruldu. Diğer kurumlar ve meslek odalarıyla ortak çalışmalar 100 günlük görev süresi içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yanı sıra, meslek örgütler ve sivil toplum kuruluşlarıyla uyum içinde bir çalışma yürütüldü. Sağlıklı ve planlı kent dokusu yaratmak amacıyla TMMOB’a bağlı Çevre, Peyzaj, Gıda ve Jeoloji Mühendisler odalarıyla protokoller imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte ilçenin tüm noktalarında ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilirken, Kent Konsey yürütme kurulu ve kadın meclis seçimler kısa süre içerisinde yapılarak, aktif bir çalışma içerisine girildi. 2024-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan Çalışmaları başlatılarak, “Yaşayan ve Yaşatan Karabağlar” ‘ın geleceğini ortak yönetim anlayışıyla oluşturulmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisindeki alanlar dışındaki bölgelerde revizyon imar planlarının yüzde 100’ü tamamlandı. Böylece, sağlıklı kentleşme için yaklaşık 2 bin hektarlık alanın gelecek on yıllara yönelik planları hazırlanmış oldu.

 

DİJİTAL BELEDİYECİLİK HİZMETLER

Dijital belediyecilik hizmetler Kamuda dijitalleşmeye özel önem veren ve birçok hizmetin dijital ortamda sunan Karabağlar Belediyesi, diğer yerel yönetimlere örnek olacak çalışmalara imza attı. Bu kapsamda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’yle (İZSU) abonelik işlemler ver paylaşım protokolü imzalandı. Protokol sayesinde, İZSU abonesi olmak isteyen vatandaşların Karabağlar Belediyesi’nden almaları istenen belgeler, artık elektronik ortamda paylaşılacak. E- İmar uygulamasıyla 715 bin 500 çıktıya gerek kalmayacak Karabağlar Belediyesi devam eden E-İmar uygulamasına dijital adımları ekleyerek geliştirdi. Bu sayede projeler dijital ortama sunularak onaylanabilecek. 100 günlük süreçte se 355 bin arşiv belgesi Karabağlar Belediyesi Dijital Arşiv Sistemi’ne aktarıldı. Böylece sistemdeki arşiv belgesi sayısı 16 milyona, proje boyutu da 490 bin metreye ulaştı. Maliyet yönetimine de etkisiyle olan E-İmar uygulaması sayesinde, 5 bin 258 kişi kuruma gelmeden işlemlerin gerçekleştirebilecekken, yaklaşık olarak 715 bin 500 A4 çıktısına gerek kalmayacak.

 

ATATÜRK GENÇLİK VE SPOR MERKEZ HIZLA TAMAMLANIYOR

 

Bölgenin en büyük spor tesis olacak olan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin yapımı hızla sürüyor. Uzundere Rekreasyon Alanındaki 32 dönüm araz üzerinde yükselen ve modern mimarisiyle dikkat çeken proje, ketin önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve sonbaharda tamamlanacak. Yeşilyurt Pazar Yer çalışmaları sürüyor Karabağlar Belediyesi, vatandaşların ve pazarcı esnafının sağlıklı ve modern bir ortamda alışveriş işlerin gerçekleştirebilmeler için inşaatına başladığı Yeşilyurt Pazaryeri’n hızla tamamlıyor. Sosyal alanlar yenileniyor Sosyal tesisleriyle birlikte vatandaşların huzurla bir araya geldikleri alanları çoğaltmak için çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi, sosyal alanları yeniledi. Geçtiğimiz günlerde yenilenen yüzüyle açılışı yapılan Yeşilyurt Karafatma Parkı, yoğun ilgi görüyor. Karafatma Parkı’nın yanı sıra Uzundere Rekreasyon Alanı’nda bulunan Gem Restoran’ın da çalışmaları tamamlandı ve kısa sürede açılışını yapacak. Yenilenen sokaklarıyla Karabağlar 100 günlük çalışma sürecinde 11 bin 213 ton asfalt üretildi. 13 mahalle 31 sokakta asfalt, 25 mahalle 77 sokakta iyileştirme çalışmaları yapılırken; 11 bin metrekare parke taşı, 31 bin metre bordür taşı, 20 mahallede kaynak çalışmaları yapıldı. “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar” Başkan Kınay’ın Karabağlar’da yaşayan çocuklara vaatler neden bir olan ve ilçenin 58 mahallesini kapsayacak şekilde düzenlenen sokak şenlikler hayata geçirildi. Çocuklar ve aileleri için “Neşeli Sokaklar Mutlu Çocuklar” şenlikler düzenlenmeye başlandı. Yaz tatil boyunca çocuklar için ilçenin farklı mahallelerinde şenlik korteji, çocuk tiyatrosu, palyaço gösterisi, pandomim gösterisi gibi eğlenceli etkinlikler düzenlenerek hiç tiyatro gitmemiş çocukların mahalleler ne tiyatro götürüldü. Birbirinden keyifli anların paylaşıldığı sokak şenlikleri, çocuklar ve aileleriyle geçirilen zamanlarla birlikte mahallelerde bir arada olmayı artırıyor.

Eğitim ve kültüre tam destek Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkez (KARBEM), yaklaşık bin 493 öğrenciye ücretsiz olarak lise ve üniversite sınavlarına hazırlıyor. En son LGS sınavlarında yüzde 99’luk başarı elde edildi. Eğitim hayatlarında öğrencilere sağlanan desteklerden bir olan Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda 274 öğrenci konaklıyor, uygun fiyat politikası ve yüksek standartlarıyla hizmet vermeye devam ediyor.

 

KARABAĞLAR ŞEHİR TİYATROSU KURULUYOR.

 

Çocuklara bölüm en eğlenceli şekilde öğreten Nasreddin Hoca Çocuk Bölümü Kültür ve Sanat Merkez de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 2 bine yakın çocuk, merkezindeki Uzay Havacılık Sergisi ve deney istasyonlarına, 611’e yakın çocuk da düzenlenen atölyelere katıldı. Merkez, 104 okuldan toplam 4 bin 112 öğrenci ziyaret etti. Türk Edebiyatının ölümsüz yazarlarından Reşat Nur Güntekin’in yaşadığı ve eserlerin kaleme aldığı Reşat Nur Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda çocuklar edebiyatla tanışmaya devam ediyor. Tam 12 bin 411 k tabın yer aldığı çocuk kitaplığında üye sayısı 5 bin 113 olarak kaydedildi. Şu ana kadar merkez 970 çocuk ziyaret ederken, bin 218 k tap ödünç olarak verildi. Karabağlar Şehir Tiyatrosu’nu kurduk 100 günlük süreçte 15 konser anma, gösteri, kutlama 10 neşeli sokaklar mutlu çocuklar şenliği, 6 sergi, 5 tiyatro gösterisi, 2 söyleş ve imza günü, 6 çok kapsamlı etkinlik düzenlenirken Karabağlar Belediyesi, mecliste onaylanan kararla birlikte Karabağlar Şehir Tiyatrosu Kuruluyor.

Daha yeşil bir Karabağlar Daha yeşil bir Karabağlar için belediye ekipler hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. 100 günde 3 yeni park hayata geçirilirken, özel tasarlanan İsmet İnönü Parkı, Timuçin Gülnar Parkında bulunan pat parkları hayvan severlerden tarafından beğen topladı. Ayrıca Nisa Serezli Parkı, Haydar Mert Parkı ve Özdemir Sabancı parklarında da pat parklar yakında açılacak. Vatandaşlara destek artarak devam ediyor Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Her ay yaklaşık 3 bin 124 kişi Sosyal Destek Kartı’ndan yararlanırken Sosyal Butik’ten gıda ve giyim yardımı alan k ş sayısı 488’e ulaştı. Ramazan ve Kurban bayramlarında binlerce aileye gıda kolisi ulaştırıldı. Semt merkezlerinde bu süreçte 60 adet mesleki teknik, hobi ve dl kursları açıldı. Yaşlı, çocuk, aile, kadın ve hukuksal danışmanlık hizmetleri ve Engelli Danışma Birimi’nden ise yüzlerce k ş yararlandı.

HALK EKMEK BAYİLERİ AÇILIYOR

Ayrıca önümüzdeki günlerde 5 mahallede Halk Ekmek 1 mahallede ise Kent Lokantası açılacak. Sosyal Butik’te ise gıda ve giyimin dışında Askıda mobilya, oyuncak, k tap, kırtasiye ve kıyafet uygulamaları da hayata geçiriliyor. Sporla ç çe yaşayan bir Karabağlar Karabağlar Belediyesi bünyesindeki 18 spor tesisinde toplam 14 branşta 3 bin 712 vatandaş kayıt yaptırdı. Spor okullarında hedef se yılsonuna kadar 6 bin 500 kişiye ulaşmak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında düzenlenen koşuya bin 200 kişi katıldı.

Basketbol ve Jimnastik etkinliğinde 300 öğrenci yer aldı. 50 sporcunun katıldığı tenis turnuvası büyük lg gördü. 9 mahallede herkes için spor, açık alan basketbol ve aerobik aktiviteler başlatıldı. Yaz spor okulları se 14 spor branşta 2 bin 646 kişinin katılımıyla başladı. Başkan Kınay’ın seçim dönemindeki vaatlerinden bir olan, Temel yüzme eğitimler başlatılarak, tam 110 çocuk yüzmeyle buluşturulurken, özel gereksinimli çocuklar için yüzme eğitim de başlatılarak 15 özel gereksinimli çocuğun bu eğitimlerle bir araya gelmesi sağlandı. Sokakları temiz bir Karabağlar 100 günlük süreçte aralıksız sürdürülen temizlik çalışmaları kapsamında 47 bn 382 ton evsel atığın yanı sıra 26 bin 430 adet mobilya atığı toplandı. Ayrıca 22 bin 307 adet konteyner dezenfekte edilirken, 2 bin 123 adet konteynırın da bakım, onarım ve değişim yapıldı.

Ayrıca bu süreçte moloz ve hafriyatın toplanması için 839 başvuru yapılırken, 27 bin 312 çuval (820 ton) moloz toplandı. Sokaktaki can dostlarına destek Yen dönemin ilk 100 gününde Uzundere, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet Hayvan Sağlığı Merkezlerimizde muayene edilen hayvan sayısı 5 bin 635 olurken, 2 bin 924 hayvana kuduz aşısı, 4 bin 637 hayvana da paraziter tedavi uygulandı. Ayrıca 2 bin 771 köpek ve kedi kısırlaştırılırken, ekipler tarafından 484 hayvana da yerinde uygulama yapıldı. Öte yandan ger de bırakılan 100 günlük süre içerisinde 105 sokak hayvanı sahiplendirildi.

 

KARABAĞLAR YAŞATMAYI SEÇİYOR

 

Ayrıca Karabağlar’da yaşayan can dostları için “Karabağlar Yaşatmayı Seçiyor!” isimli sahiplendirme seferberliğin başlatıldı. Sahiplendirilen patili dostların kısırlaştırma, aşılama gibi işlemler de Karabağlar Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanacak. Aqua Yaşam le keyif dolu bir yaz Uzundere Rekreasyon Alanı’nda hizmet veren işletmesi belediyeye at Aqua Yaşam Yüzme Havuzları ve Kafeteryası bu yıl kapılarını 19 Mayıs’ta açtı. Açıldığı günden bu güne kadar 7-12 yaş çocuk dahil toplamda 28 bin 367 kişi giriş yaptı. Sıcak yaz günlerinde vatandaşların uygun f yatlarla ser inlemesin ve dinlenmesin sağlayan Aqua Yaşam Yüzme Havuzlarının bu yıl da yoğun ilgi görmesi bekleniyor

 

MOBİLYA AKADEMİ’DE KURSLAR BAŞLADI

 

Belediyemizi ve İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşam bulan Mobilya Akademi, mobilya sektörünü desteklemek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Ülkemize ve dünyaya Karabağlar Mobilyasını tanıtmak, nitelikli ara eleman yetiştirmek amacıyla kurulan Mobilya Akademi’de yaz kursları başladı. İZKA’dan Mobilya Akademi desteği 100 günlük süreçte, Karabağlar Belediyesi Mobilya Akademi tarafından yönetilecek olan “Mobilya Atıklarının Yenden Kullanımı ve Ger Dönüşümü Projesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteğin almaya hak kazandı. Kavacık Üzüm Festivali hazırlıkları sürüyor Karabağlar Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve Coğrafi İşaret Belgesi aldığı üzümü dünyaya tanıtmak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali, her sene olduğu gibi bu yıl da binlerce İzmirliyle buluşturacak. Karabağlar Belediyesi, coğrafi konumu ve toprak yapısı nedeniyle sadece bu köyde yetişen Kavacık Üzümüne, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret almak için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kınay, basın toplantısı sonunda soruları cevaplandırıp, toplu fotoğraf çektirildi.

KINAY HERŞEYİMİZİ HALKLA PAYLAŞIYORUZ
KINAY HERŞEYİMİZİ HALKLA PAYLAŞIYORUZ

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir