ÇYDD’DEN KÖYDE ŞENLİK VAR

ÇYDD’DEN KÖYDE ŞENLİK VAR

Gençler Özgürlük ve Demokrasi’yi Çizmek İçin Emirli’de “Köyde Şenlik Var” Dedi

15-21 Temmuz tarihleri arasında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi Çağdaş Gençlik Birimi yürütücülüğünde ve Ödemiş Şubesi’nin katkılarıyla Ödemiş’in Emirli köyünde “Köyde Şenlik Var!” projesi başarıyla hayata geçirildi.

Proje kapsamında gençler, Emirli köyünde okulun tadilat ve boya işlerini yaptı. Çocuklarla; “Kaynaştırma Oyunları”, “Ritim Atölyesi”, “Dans Atölyesi”, “Resim Atölyesi”, “Mimarlık Atölyesi”, “Meslek Atölyesi”, “Bileklik Yapımı”, “Yaka Kartı Yapımı”, “Yüz Boyama”, “Çocuklarla Sinema”, “Kukla Yapımı Atölyesi”, “Fotoğrafçılık Etkinliği”, “Afet Semineri”, “Çocuk Hakları Semineri”, “Yaşayan Kitap”, “İngilizce Hafıza Kartları”, “Dilin Kimliği Etkinliği”, “Yaratıcı Felsefe Atölyesi”, “Astronomi Etkinliği”, “Ağız ve Diş Sağlığı Etkinliği”, “Mahremiyet Etkinliği”, “Çocuklarla Etkileşim Etkinliği”, “Akran Zorbalığı Semineri”, “Kodlama Etkinliği”, “Survivor”, “Oryantiring” ve “Sabah Egzersizleri” yapıldı.

Ebeveynlerle; “Temel Hukuk Semineri”, “Ziraat Semineri”, “Afet Semineri”, “Benim Adım Kadın Tiyatro Oyunu”, “Kadın Sağlığı”, “Süt Sağım Hijyeni ve Şap Hastalığı”, “Gıda Güvenliği”, “Yetişkinlerle Sinema” ve “Kil ve Geri Dönüşüm Atölyesi” etkinlikleri düzenlendi.

Proje sonunda gençler, okul duvarına Çağdaş Yaşam Hatıra Ağacı çizip, renkli el baskısı yaparak köyde kalıcı bir anı bıraktılar. Köy sakinleri, böyle bir etkinliğin Emirli’de ilk kez gerçekleştiğini belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler.

Projenin kapanış şenliği, 21 Temmuz’da köy meydanında coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur H. Ertürkan, “Cumhuriyet Aydınlanmasının öncüsü Köy Enstitülerinin kolektif bilinç ve dayanışma ruhu ile günümüze uyarlanmış modeli Köyde Şenlik Var, gençlerimizle aydınlık geleceğe ışık tutuyor.” dedi. Ertürkan, üniversiteli gençlerin toplum sorunlarını çözme sorumluluğu ve dayanışmasının geleceğe dair umutları artırdığını vurguladı. Ertürkan konusmasının sonunda Ertürkan, ÇYDD Ödemiş Şubesi ile birlikte projenin hazırlığından gerçekleştirilmesine kadar desteklerini esirgemeyen  Emirli Mahalle Muhtarlığı, Ödemiş Kaymakamlığı, Ovakent Jandarma Komutanlığı, Emirli Okul Yönetimi, Ödemiş Belediyesi, Bornova Belediyesi, Irmak Grup ve tüm destekçilere teşekkür etti.

Ödemiş Şube Başkanı Ümran Akça ise projeyi Ödemiş’te gerçekleştirmekten ve Emirli halkının ÇYDD’li gençlerle gösterdiği dayanışmadan memnuniyet duyduklarını belirtti. Projede görev alan tüm gönüllü gençleri sahneye çağıran Köyde Şenlik Var Proje Koordinatörü Serkan Topak, köydeki çocukların hayatlarına dokunmanın ve Emirli köyü sakinleriyle dayanışma ruhunu artırmanın önemini vurguladı. “Atasının İzinde Çağdaş Gençlik” olarak, sorunun değil çözümün bir parçası olmayı kendilerine görev edindiklerini belirtti. Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını ve Cumhuriyet için projeler üretmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

Genel Merkez Köyde Şenlik Var Mutfak Atölyesi’nden Öznur Aydın ise “2012 yılından beri derneğimizde uygulanan projemiz, her geçen gün gücünü artırarak gelecek nesillere umut ışığı sunmaktadır. Bugün burada bulunan tüm şube gençlerimize, desteklerinden dolayı Ödemiş ve İzmir şubelerimize, sponsorluk sunan tüm destekçilere ÇYDD Genel Merkezi ve Köyde Şenlik Var Mutfak Ekibi adına teşekkür ederim.” dedi. Aydın sözlerini “Özgürlük ve demokrasiyi çizmek için haydi köylere!” cümlesiyle noktaladı. Konuşmaların sonunda, destekçilere Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Kapanış şenliğinde, çocuklar bir hafta boyunca çalıştıkları şiir, dans ve koro gösterilerini sundular. Gönüllü gençler, dayanışma içinde gerçekleştirdikleri etkinliklerle köyde farkındalık yaratmanın mutluluğu ve gururunu yaşadılar.

2012 yılında başlayan ve bugüne kadar 7 ilde 23 köyde 777 genç gönüllü katılımıyla uygulanıp, 8000’i aşan katılımcıya ulaşan Köyde Şenlik Var projesi ile ÇYDD, köylerde ve mahallelerde toplumsal dayanışmanın önemini vurgularken, yapılan sosyal etkinliklerle çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel eğitimin önemini artırmayı ve toplumsal gelişime katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir