TKP’den “Holdinglerin Mal Varlıkları ve Kârları Halkımıza Feda Olsun” Kampanyası Başladı: Hedefte Yıldız Holding!

Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nden “Holdinglerin Mal Varlıkları ve Kârları Halkımıza Feda Olsun” Kampanyası Başladı: Hedefte Yıldız Holding!

Bu eylemler Devletine KDV’sini veya fakire zekatını vermeyen, işçisinin alnınınteri kurumdan maaşını vermeyen, işçisinin haklarını vermeyenler, halka satarken ise fahiş kârlı fiyatlar ile satanlara, yüksek kârlar elde ettiği halde, devletten işçisi veya firması için teşvik isteyenlere karşı mı? bu eylem başlatıldı! Yoksa başka birşey mi? var!

Türkiye Komünist Partisi (TKP)’nden açıklama geldi: “Milyonlarca emekçi açlık sınırının altında ücretlerle yaşarken, holdingler kâr rekorları kırıyor! Türkiye Komünist Partisi (TKP), bu duruma karşı sessiz kalmayarak “Holdinglerin mal varlıkları ve kârları halkımıza feda olsun” başlıklı bir kampanya başlattı.

Kampanyanın ilk hedefi ise Ülker ve Şok gibi dev markaları bünyesinde barındıran Yıldız Holding. TKP’nin hesaplamalarına göre, Yıldız Holding’in sadece gıda ve perakende alanındaki iki şirketinin 2023 yılı net kârı 8.7 milyar TL’yi buluyor. Bu rakamla:

  • 1 milyon 208 bin 333 öğrenci bir yıl boyunca sağlıklı beslenebiliyor.
  • 144 bin 365 ailenin bir yıllık gıda masrafı karşılanabiliyor.
  • 1 milyon ton buğday satın alınabiliyor.
  • 677 Aile Sağlığı Merkezi yapılabilir ve 3 bin aile hekimi istihdam edilebiliyor.

TKP, bu devasa kârların halka ve topluma fayda sağlaması gerektiğini savunuyor. Kampanya kapsamında, önümüzdeki günlerde diğer holdinglerin de kârlarının mercek altına alınması planlanıyor.

TKP’nin çözümü: Devletleştirme!

TKP, holdinglerin elindeki mal varlıklarının ve kârlarının devletleştirilmesi gerektiğini savunuyor. Bu sayede, bu kaynakların halkın refahı için kullanılabileceğini ve sömürünün ortadan kalkacağını belirtiyorlar.

Kampanyaya nasıl destek olabilirsiniz?

TKP’nin bu kampanyasına siz de destek olabilirsiniz. Kampanyayla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenmek için TKP’nin internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

TKP’nin internet sitesi: https://tkp.org.tr/TKP’nin Twitter hesabı: [geçersiz URL kaldırıldı] TKP’nin Facebook hesabı: https://www.facebook.com/TurkiyeKomunistPartisi/?locale=tr_TR

Unutmayalım, emekçilerin sömürüsüne son vermek ve daha adil bir toplum inşa etmek hepimizin elinde!

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir