MEMUR YOKSUL OLAMAZ

MEMUR YOKSUL OLAMAZ

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı ve BASK Konfederasyonu Genel Sekreteri: “Memur Yoksul Olamaz”

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı ve BASK Konfederasyonu Genel Sekreteri Ahmet DOĞRUYOL, beraberinde üyeleriyle birlikte bir basın açıklaması düzenledi.

Doğruyol’un Açıklamasından Öne Çıkanlar:

Ahmet Doğruyol, yaptığı açıklamada, memurların yoksul olamayacaklarını vurgulayarak, devletin somut varlıklarından biri olan memurların maaşlarının geçimlerini sağlayacak seviyede olması gerektiğini belirtti. Memurların aldığı ücretin, devletin itibarını ve temsil edilme biçimini etkilediğini söyleyen Doğruyol, enflasyon karşısında maaşların korunma çabasından ziyade, gerçek anlamda alım gücünün artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Doğrulyol’un; Sendika üyeleri Adına İstek ve Eleştiriler:

Doğruyol, maaş artışlarının reel enflasyon üzerinden hesaplanması gerektiğini savunarak, sabit ücretlilerin ekonomik kayıplar yaşamamaları için maaş artışlarının enflasyonun üzerinde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ülkedeki ekonomik zorluklara rağmen memur ve emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Sonuç ve Değerlendirme:

Doğruyol, toplu sözleşmelerde enflasyonun altında kalan zam oranlarını eleştirerek, memurların ve emeklilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomik sıkıntıların sabit ücretlilere fatura edilmesinin yanlış olduğunu belirten Doğruyol, memurların ve emeklilerin alım gücünün artırılması için daha adil ve etkin adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı ve BASK Konfederasyonu Genel Sekreteri

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir