Yaptığınız toplu sözleşmelere bile sahip çıkamıyorsunuz

Yaptığınız toplu sözleşmelere bile sahip çıkamıyorsunuz

 

Ahmet DOĞRUYOL
BİRLİK SAĞLIK SEN GENEL BAŞKANI
BASK KONFEDERASYONU GENEL SEKRETERİ “Yaptığınız toplu sözleşmelere bile sahip çıkamıyorsunuz.”

Dpğruyol, “Yaptığınız toplu sözleşmelere bile sahip çıkamıyorsunuz.
2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7.dönem toplu sözleşme kazanımı olarak aylarca reklamı yapılan kazanımlardan olan, devlet memurlarının Milli Parklara ücretsiz girişleri ile ilgili maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı tanımıyor.
Sağlık memuru olan bir personelimizin, 3 Eylül 2023 pazar günü 32298 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren toplu sözleşme gereği, ücret ödememesi gereken milli parka, ücret ödeyerek girmesiyle, ödediği ücreti CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) aracılığıyla geri talep etmesine CİMER’ den gelen yanıt olumsuzdur.

Ücret iadesiyle ilgili olumsuz gelen cevap, Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan toplu sözleşme kazanımlarının ne kadar ciddiyetten uzak uygulandığının da bir göstergesidir.

Yetkili sendikanın kazanım olarak sunduğu ve milyonlarca memurun memuriyeti süresince belki de hiçbir zaman kullanamayacağı bir maddeye bile, yetkili sendikanın sahip çıkamadığının bir göstergesidir.

Devlet memurlarımızın yıllardır yapılan toplu sözleşmelerde devlet memurlarının ekonomik olarak fakirleşmesine, itibarsızlaşmasına göz yuman siyasetin kontrolündeki sendikalardan bir an önce kurtulmasında büyük fayda vardır.
Kanun gereği tüm kurum ve kuruluşlarımızın da, toplu sözleşme kazanımlarını uygulama zorunluluğunun olduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar vardır.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir