ULUSLARARASI ARKADAŞLIK PROGRAMINA 9 ÜLKEDEN 164 ÖĞRENCİ KATILDI

ULUSLARARASI ARKADAŞLIK PROGRAMINA 9 ÜLKEDEN 164 ÖĞRENCİ KATILDI

Uzay Kampı Türkiye ve Küresel Dostluk Vakfı (GFTSE) iş birliğiyle düzenlenen ve E-Pal Haftası olarak bilinen Galaktik Yaz Kampı sona erdi. 30 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen yaz kampına 9 ülkeden 164 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı.

2002 yılında başlayan ve uzay bilimleri eğitimiyle küresel dostluk hedefiyle Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında her yıl gerçekleştirilen E-Pal Haftasına bu yıl Türkiye, ABD, Belçika, Slovenya, Romanya, Bulgaristan, Fransa, İngiltere ve Polonya’dan 164 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı. Kampa katılmadan önce NASA’nın Uzaktan Eğitim program materyallerini kullanılarak uzay bilimleri ve teknolojileri hakkında çalışmalar yapan ve video konferanslar aracılığıyla sunumlar gerçekleştiren çocuklar özel haftada bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar kurdular.

Yaşları 9 ile 16 arasında değişen katılımcılar; 30 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ve sadece İngilizce sunulan uluslararası program boyunca özel etkinliklere de katıldılar. Programda sunulan astronot simülatörleriyle eğitim, Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörü ile Ay uçuşları, Uzay İstasyonu entegrasyonunda Discovery Uzay Mekiği Modeliyle sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars gezisi, özel etkinlikler gecesi, barbekü partisi gibi birbirinden eğlenceli ve eğitsel aktiviteler büyük ilgi gördü.

E-Pal Haftasına Özel Etkinlikler

E-Pal haftasına özel düzenlenen bilim fuarında yıl boyunca çalıştıkları projelerini paylaşan katılımcılar; Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi aracılığıyla gerçekleştirdikleri profesyonel telsiz bağlantısıyla telsizlerle nasıl iletişim kurulduğunu uygulamalı olarak öğrendiler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Fabrizio Pinto’nun özel konuşmacı olarak katıldığı haftada katılımcılar, “Güneş Yelkenleri ve Uzay Araştırmalarındaki Olağanüstü Potansiyelleri” konulu sunumunu dinleme imkânı buldular.

İngilizce ve Türkçe dilinde sunulan yaz kampları ağustos sonuna kadar devam edecek.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir