KAYSERİ OLAYLARI PROVAKASYONDUR

KAYSERİ OLAYLARI PROVAKASYONDUR

 

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Kayseri’de yaşanmış olan münferit ve provakasyon bir olay olarak değerlendirirken yetkililerin dikkatini çekiyor

Doğruyol’un Mültecilerle ilgili devam eden olaylar hakkında açıklaması :

“Ülkemizde Devam Eden Mülteci Sorunu: Derin Sebepler ve Çözüm Bekleyen Sorunlar;

Yaşanan olayların gerçek sebebi elbette Kayseri’de yaşanmış olan münferit bir olay değildir. Bugün yaşanmakta olan olaylar, Avrupa’nın mülteci deposu haline gelmiş olan ülkemizdeki vatandaşlarımızın bir birikiminin sonucudur.

Bu ve benzer sosyal patlamaların görünmeyen derin sebepleri vardır. Bu tür hadiseler, sadece bahane veya mazerettir.

Mevcut yetkililer görmese de, ülkemizde yaklaşık 10 yıldır devam eden bir mülteci sorunu vardır. Mülteci sorununun insani boyutu başkadır.”

 

KAYSERİ OLAYLARI PROVAKASYONDUR

 

“Ancak günden güne büyüyen bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Ülkemiz için en önemli sorun haline gelen mülteci sorunu, ne yabancı düşmanlığıdır, ne de göçmen karşıtlığıdır.

Bazı verilere göre, ülkemiz nüfusunun yaklaşık %10’unun mülteci olduğu bir ülkede elbette tepkiler olacaktır. 10 yılı aşkın süredir ülkemizde bulunan ve artarak devam eden düzensiz göçmen ve sığınmacıların, güvenlikten sosyal ve ekonomik alanlara kadar pek çok konuda sıkıntılara yol açacağı alenen ortadadır.

Suriye’nin kuzey bölgesinde Türk Bayrağı’na ve Türk tırlarına karşı yapılan saldırılar, bölgeyi karıştırmak isteyen bir takım güçlerin ortamı germek adına yaptıkları provokatif girişimler olduğuna inanıyoruz.

Mülteci sorununun birkaç yıldan bu yana bu gibi sorunlara gebe olduğu, tehlikeli sonuçlara yol açabileceği ortadayken gereken tedbirleri almayan yetkili ve sorumlular, Türk milletinin vicdanlarında mahkûm olacaklardır.

Sonuç olarak, defaten dile getirdiğimiz gibi, devletimiz kaos ortamı yaratmak isteyen kışkırtmalara karşı gereken tedbirleri almak, sığınmacılar ve düzensiz göçmenler meselesini acilen kökten çözmek zorundadır

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir