ZENITH, MADE İN TÜRKEY DAMGALI MAL İHRAÇ EDECEK

ZENITH, MADE İN TÜRKEY DAMGALI MAL İHRAÇ EDECEK

ZENITH R.S  Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ)’ ta Maden in Türkiye damgalı mal ihracat edecek.

ZENITH R.S Yönetim Kurulu Başkanı  Alex Ali Dere, yaptığı açıklamada  ESBAŞ ve BASBAŞ ‘ta 50 Milyon Dolarlık yatırım yaptıklarını 150 Milyon Dolarlık ihracat hedefi olduğunu, bunlarında Made İn Türkiye  damgalı olacağını söyledi. Zenith R.S.’nin açılışı sonrasında gazetecilerin soruların cevaplayan Rusya merkezli Zenith Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dere, Hindistan ve Türkiye’de yatırım yaptıklarını açıklayatak, Türkiye’de üretilen malların Türkiye damgalı olacağın açıkladı.

Dere, 2 bin kişilik istihdam olacağının altını çizerek “ESBAŞ’ta ve BASBAŞ’ın ilk etabının faaliyete geçmesi ile birlikte 50 Milyon Dolarlık yatırım yaptık. 150 Milyonluk ihracat hedefliyoruz. Bu fabrikalarda ise 2 bin işçi istihdam edilecek. İhraç mallarımız Türkiye damgalı olacak.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

GÜLER, ZENITH R.S ESBAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

Güler, Zenith’in BASBAŞ’ta da yatırım yaptığını  Temelleri yakın zamanda temelinin atılacağının müjdesini de verdi.

ZENITH R.S şirketi Ege serbest Bölgesinde konuşan ESBAŞ  ve BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güler açılış konuşmasında, “Zenith’in Bölgemizde faaliyete geçmesi bizim için çok önemli. ESBAŞ için çok önemli.” dedi

Esbaş Yönetim Kurulu Başkanı  Güler,  BASBAŞ ‘ta  da bahsederek,

“Yine bizim kurduğumuz  Batı Anadolu Serbest Bölgesinde de yatırımcılar inşaatlarına başladı. Haziran itibari ile üretime geçen yatırımcımız olacak.

Zenith şirketimiz BASBAŞ’ta yatırım yapan şirketlerimizden birisi. Yakında orayı da devreye alma töreninde bir araya geliriz inşallah. Bu yatırım da Batı Anadolu Kurucu işletici Şirketimiz BASBAŞ için çok önemli.

Bu yatırımları yapan Zenith şirketine ve bu kararları alan yöneticilerine;  başta Sayın Ali Dere ve Sayın German Labazin olmak üzere tüm karar vericilere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Biz ESBAŞ ve BASBAŞ olarak yıllardır Türkiye’ye yabancı yatırım çekmek için olanca gücümüzle çalışıyoruz. Bu iş bizim işimiz, ama biz bu işi aynı zamanda vatani görev olarak görüyoruz. Bizler Türk yatırımcı ile beraber yabancı yatırımcının da önünü açıyor, yatırım yapması için her türlü çabayı ve özveriyi gösteriyoruz.

Türkiye’nin Zenith gibi yatırımcılara ihtiyacı var. Çünkü bu yatırımlar ülkeye yapılan doğrudan yabancı yatırımlar, yani kalıcı yatırımlar. Bu yatırımlar geçici yatırımlar değil.

Bu yatırımlar Türk insanına iş ve aş sağlayacak yatırımlar. Bizlerin buna ihtiyacı var mı? Evet hem de çok var.

Bu şirketler ihracat yapacak ve ülkemize net döviz kazandıracak. Ülkemizin cari açığının azalmasını sağlayacak,  Türkiye olarak buna ihtiyacımız var mı? Hem de çok.

Bu şirketler katma değeri yüksek ürünler üretecek, yeni teknolojiler kullanacak, buna ihtiyacımız var mı? Evet,  hem de çok.” Dedi.

 

GÜLER, ESBAŞ’TA 25 BİN İSTİHDAM EDİYORUZ

 

Bakın size rakamlar vereyim. ESBAŞ’ta 191 şirket var. Bunların 87’si yabancı, 104’ü Türk sermayeli yatırımcı.

Bu şirketler 25 bin kişiyi direkt istihdam ediyor. İndirekt istihdam 100 binin çok üzerinde.

Bu şirketler yaklaşık 6 milyar dolar tutarında ciro yapıyorlar. Bunun yaklaşık 3 milyar dolarını ihraç ediyorlar.

Türkiye’deki tüm şirketlerin ihracatlarının ortalama kg değeri 1.57 dolar iken bu şirketlerin ihracatının değeri ortalamada 8.66 dolar. Almanya’nın 2 katı.

Bu şirketlerin İhracatı ithalatının 2 katı. Türkiye’de ise 106 milyar dolar dış ticaret açığı var. Yani burada katma değer üretiliyor.

Burası en çok ihracat yapan il olarak sıraya alınsaydı Adana’dan sonra Türkiye’nin  14. ili olacaktı. Bölgemiz, Türkiye’deki 38 ilin toplam ihracatı kadar ihracat yapıyor.”

GÜLER, ZENITH R.S ESBAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR

“Bizler bu şirketleri çoğaltmak için çalışıyoruz. Bizler bunun için vatani görev yapıyoruz. Bu şirketlerin ülke olarak, ülke yönetimi olarak değerini bilmeliyiz. Bu şirketlere sahip çıkmalıyız.

Bir şey daha söylemek istiyorum: Günümüzde  her ülke komşuları ile daha çok ticari ve yatırım ilişkileri içinde oluyor. Biz de Türkiye olarak komşu ülkelerle iş yapma, yatırım yapma konusunda hem ülke yönetimi olarak hem de iş adamları olarak daha cesaretli olmalıyız.

Ülke olarak Yatırımcının güvenini sarsacak, verdiğimiz sözden cayacak, yatırımcının  kafasını karıştıracak uygulamalar içine girmemeliyiz. Bırakın böyle uygulamalar içine girmeyi aklımızdan bile geçirmememiz lazım.

Bu düşüncelerle, Zenith şirketini ve yöneticilerini bu yatırım kararını aldıkları için tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Bizler yanlarındayız, yardımcılarıyız.

Katılımlarınız için de sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada ve yeni serbest bölgemiz olan Batı Anadolu Serbest Bölgemizdeki yeni yatırımların açılış törenlerinde de görüşmek üzere  saygılarımı sunuyorum.” diyrek sözlerine son verdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir