DÜNYAYA BATI AZERBAYCAN’A DÖNÜŞÜN VE FİLİSTİN’E MESAJLARI İZMİR’DEN VERİLDİ

DÜNYAYA BATI AZERBAYCAN’A DÖNÜŞÜN VE FİLİSTİN’E MESAJLARI İZMİR’DEN VERİLDİ

 

Türkiye’ye İzmir’den  ‘Batı Azerbaycan’a dönüş panelinde dünyaya çok önemli  mesajlar verildi. Filistindeki zulümlere kınandı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ‘nda  “Batı Azerbaycan’a Dönüşün Türkiye ve Azerbaycan Medyasında Yansımaları” Konulu panel düzenlendi.

Program  Şehitler anısına Saygı duruşundan sonra iki ülkenin İstiklal Marşlarının okunmasının ardından protokol konuşmaları, belgesel gösterimiyle panele devam edildi.

İzmir Azerbaycan Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eşref Tuna, katılanlara teşekkür ederek, “Kuzey Azerbaycan’da Öyle zulümler yapıldı ki anlatmaya imkan yok. Kuzey Azerbaycan’a döneceğiz. Köylerin isimlerini değiştirilmesiyle onlar Ermeni köyü olmuyor.” Dedi.

Azerbaycan Üniversitesi Tarih Bölümü Akademisyenlerinden  Prof. Dr. Toğrul İsmayıl, Ermenilerinin yaptığı Zulümler ile politik oyunlarını anlattığı konuşmasında,” Rus belgelerinde var, inkar edemezler.  Ermeniler hiç bir yerde hiçbir zaman çoğunluğu sağlayamamışlardır. En fazla bulundukları bölgede bile 1/3’ten fazla değillerdi. “ Dedi.

DÜNYAYA BATI AZERBAYCAN’A DÖNÜŞÜN VE FİLİSTİN’E MESAJLARI İZMİR’DEN VERİLDİ

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, aynı zamanlarda Gazetecileri Ermenilerinin bulunduğu bölgeye götürdükleri, çok tehlikeli ve riskli zamanda gazetecilik yaptıklarının kaydetti.

Türk İnternet Medya Birliği Başkanı,  24.Dönem İzmir Milletvekili Rifat Sait ise Kuzey Azerbaycan’a mutlaka dönüleceğini  belirterek, ”Cumhurbaşkanlığı iletişim İzmir Bölge müdürlüğünde düzenlenen Batı Azerbaycan konulu panele davet etti ğiniz için teşekkür ederim. Can Azerbaycan’ı  çok seviyoruz. Batı Azerbaycan inşallah esas sahibi Azeri kardeşlerimize tekrar dönecektir. Daveti için Agil Alesger kardeşime ve destekleri için iletişim Başkanlığı izmir bölge müdürümüz sayın Cengiz Kutlu’ya teşekkür ediyorum.” Dedi.

Proje Başkanı ve Karabağ Gazisi Nahid Canbakışlı, “Bu panelle İzmir’den Türk dünyasına Dünyaya mesaj veriyoruz. Biz Kuzey Azerbaycan’a mutlaka geri döneceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Gazeteci Nigar Ogeday ise yaşadığı mermeri mezalimi gözyaşlarıyla  anlatarak,  “Ben zaten Azerbaycan ‘da yaşıyorum. Ben  orada yaşayalım demiyorum, son nefesinde orda öleyim diyorum. O topraklar bizim.” diyerek duygularını ifade etti.

TOĞRUL ALLAHVERDİLİ ‘”FİLİSTİN BİZİ TANIMADI AMA BİZ O ZÜLME KARŞIYIZ”

Azerbaycan Türkiye evi Genel Sekreteri Toğrul Allahverdili ise,” Filistin bizi tanımadı ama biz ocuklra, kadınlara zulmün karşısındayız. Müslüman Filistini destekliyoruz, zalimleri kınıyoruz.” Dedi.

Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Agıl Aleger ise medyanın etkilerin anlattı.

Panele Zafer Partisi İzmir Başkanı Müfid Birgüvi de katılarak plaket verdi.

Panelin ardından katılımcılara plaket taktimi gerçekleştirildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir