Sağlık çalışanları ulaşım hizmetlerinde indirim istiyor

Sağlık çalışanları ulaşım hizmetlerinde indirim istiyor

 

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı: Sağlık Çalışanlarına Ulaşım Hizmetlerinde İndirim Talebi BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL, sağlık çalışanlarına yönelik ulaşım hizmetlerinde indirim talebini dile getirdi. DOĞRUYOL, yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının vatandaşların sağlığı için 24 saat kesintisiz hizmet veren bir meslek grubu olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının mesleklerinden dolayı maden işçilerinden sonra en riskli meslek gruplarından birini oluşturduğunu belirten DOĞRUYOL, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının fedakarca görev yaptığını ve birçoğunun Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ifade etti.

Sağlık çalışanları ulaşım hizmetlerinde indirim istiyor

DOĞRUYOL, ülkedeki birçok sağlık çalışanının sürekli kullandığı toplu taşıma araçlarında indirimli ulaşım hakkı talebinde bulundu. Bu talebin bazı belediyelerde örnek uygulamalara dönüştüğünü belirten DOĞRUYOL, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’ın sağlık çalışanlarına yüzde 40 indirim uygulamasını başlattığını bildirdi.

BİRLİK SAĞLIK SEN ailesi olarak, YILMAZ’ın bu adımını takdirle karşıladıklarını belirten DOĞRUYOL, diğer belediyelerden benzer uygulamaları beklediklerini dile getirdi.

Ancak DOĞRUYOL, bu konunun tümden çözümünün Sayın Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını vurguladı. Sağlık çalışanlarının indirimli ulaşım hakkını en çok hak eden meslek gruplarından biri olduğunu belirten DOĞRUYOL, konunun çözülmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir