TÜRKİYE MİLLİ SERBEST GÜREŞ TAKIMI 31 YIL SONRA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

MİLLİ GÜREŞÇİ TAHA AKGÜL 11. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA ULAŞTI

TÜRKİYE MİLLİ SERBEST GÜREŞ TAKIMI 31 YIL SONRA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda üst üste altın madalya sevinci!

Serbest Stil Güreş Milli Takımı, 1993’ten bu yana ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Türkiye Güreş Federasyonunun açıklamasına göre, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’ndaki serbest stil müsabakaları sona erdi.

Milli Güreşçi Taha Akgül de 125 Kiloda Şampiyonada kariyerinin 11. Avrupa Şampiyonluğuna ulaşarak iki sevinci birden yaşadı.

Romanya’nın Başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 72 kiloda Selçuk Can, Azerbaycanlı Ulvi Ganizade’yi 2-0 mağlup ederek altın madalya kazandı. Alperen Berber de grekoromen stil 82 kiloda altın madalyaya ulaştı.

Ayrıca Milliler, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak toplamda 6 madalya elde etti ve takımlar şampiyonluğunu elde etti.

Türkiye böylece İstanbul’un ev sahipliği yaptığı 1993 Avrupa Şampiyonası’ndan beri ilk defa serbest stilde takım halinde şampiyonluğa ulaştı.

Feyzullah Aktürk (92 kilo) ve Taha Akgül (125 kilo) altın, Muhammet Karavuş (57 kilo) ve Soner Demirtaş (74 kilo) gümüş, Osman Göçen (86 kilo) ve İbrahim Çiftçi (97 kilo) ise bronz madalya elde etmişti.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir