Çamura hayat, insanlara mesaj veriyorlar  

Çamura hayat, insanlara mesaj veriyorlar  
Gaziemir Belediyesi’nin seramik kursuna katılan kursiyerler, kursta hem sosyalleşiyor hem de üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Kursiyerler, eserlerinde toplumsal sorunları işleyerek bu konulara dikkat çekiyor.

Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği seramik kursuna katılanlar, içlerindeki potansiyeli dışarı çıkararak, birbirinden değerli çalışmalar imza atıyor. Kültür Evi’nde haftanın 5 günü Seramik Öğretmeni Hayal Başarı tarafından verilen eğitimlere, 80 yetişkin, 40 çocuk olmak üzere toplam 120 kursiyer katılıyor. Kursta, seramik çamuru yapma, çamura şekil verme, fırınlama, sırlama ve boyama, desen çizimi aşamaları en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor. Seramik yapmanın inceliklerini öğrenen kursiyerler, çamura şekil vererek istedikleri ürünü tasarlıyor. Tasarlama aşamasında ortaya çıkardıkları eseri fırınlayarak sertleşmesini sağlayan kursiyerler, fırınlamadan sonra ürüne son dokunuşları yaparak sırlama aşamasına geçiyor. Sırlama işleminden sonra ise boyama ve desen çizimi işlemleri yapılarak ürüne son hali veriliyor.

Ev eşyaları ve süs eşyaları yapan kursiyerler, Türkiye’nin son dönemde giderek artan toplumsal sorunlarını da eserlerinde işliyor. Seramik kursiyerleri yaptıkları çalışmalarla, kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, mülteci ölümleri, doğa katliamı gibi konulara dikkat çekti. Ev hanımlarından öğretmenlere, memurlardan emeklilere kadar her kesimden yurttaşın katıldığı kursta üretilen eserler, yılsonunda düzenlenen sergiyle yurttaşların beğenisine sunuluyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir