TATARLAR KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

TATARLAR KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

İZMİRLİ TATARLAR, KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

Türkiye’nin güzide vatandaşlarından ve halk arasında Tatarlar olarak da bilinen Kırım Türkleri; Kültürlerini Yaşatmak İçin Kırım Türkleri Kültür evinde açtı. Kültürevi, açıldığı günden buyana birçok ev hanımına rehberlik yapıp elemeği göznuru işleriyle halk kültürüne ve  ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

TARTARLAR KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

Türkiye’nin en büyük ve İzmir’in de Metropol ilçesi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un destekleriyle açılan Kırım Türkleri Kültürevi, hemşerilerine ve gençlerine hem kültürünü yaşatıyor, hem de kadınlarına elemeği göznuru mesleklerinde yardım ederek ekonomik ve psikolojik terapi desteğiyle de evlerine katkılar sağlıyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Şube Müdürlüğü Öğretmeni Rüveyda Yılmaz’ın eşliğinde Eylül-Aralık 2023 dönemi biten kurs eğitimlerinde 13’er kişilik kadınlardan oluşan toplam 26 ev hanımı yılbaşında sergi de açtı.

TARTARLAR KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

Yeni dönemi ise 05 Ocak 2024 ila Nisan 2024’e kadar sürecek 4 aylık ikinci dönem 13 kişilik gruplar halinde ikinci 26 kişilik kursları başlıyor.

Kayıtları başlayan biçki dikiş, nakış, piko ve örgü çalışmaları Mayıs 2024 te bitecek kurslar sonunda sergi açılarak elemeği göznuru işleri biçki, nakış örgüler Mayıs ayındaki sergi ile taçlanarak hemşerilerine kucak açacak.

TARTARLAR KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

Bunun yanında ilk kurulduğu günden buyana yana İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, koro çalışması, yöresel halka oyunları ve yöresel yemekler geleneksel Çi böğrek başta olmak üzere gıda kermesi sergisi de her sene olduğu gibi yoğun ilgi gören etkinliklerinin başında geliyor.

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkam Nurcan Çağatay ve yardımcısı Sultaniye KIzıltunç’un çalışmaları hemşerileri tarafından büyük destek alıyor. Her dönemde de yönetimde büyük desteklerle görevlerini sürdürüyorlar.    

TARTARLAR KÜLTÜRLERİNİ AÇTIKLARI KÜLTÜREVİ’NDE YAŞATIYOR

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı ve vekili Sultaniye Kızıltunç, “Kırım Türkleri Kültürevi açılışına ve destekleri için Konak Belediye Başkan Abdül Batur’a teşekkür ederiz. Başkan Abdül Batur ve ekibinin katılımıyla açılışını yaptığımız Kırım Türkleri (halk arasında Tatar olarak biliniyorlar) olarak çok teşekkür ediyoruz.

Biçki dikiş, nakış, piko ve örgü çalışmaları ile koro çalışması, yöresel halka oyunları ve yöresel geleneksel yemeklerimizle, kültürümüzü yaşatmaya gençlerimize destek ve örnek olmaya çalışıyoruz.  

Ayrıca Her ayın 3. Cumartesi günü Kırım Türklerine özgü yöresel yemekler tadım etkinliği düzenleniyor. Sponsorlar katkı sağlıyor. Tüm halkımızı bekliyoruz” Dedi.

Başkan vekili Sultaniye Kızıltunç ayrıca yaptığı açıklamada, “1991 tarihinde Karataş’ta kurulan binamızda güzel hizmetler sunan, tüm Kırım Türklerini ve üyelerini kucaklayan İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizin bulunduğu bu bina deprem dolayısıyla az kullanır bir hale gelmişti. Kırım Türkleri Kültür Evi ve Dernek binasının burada olması ve Bu sebepten bu binanın önemi kat kat artmıştır.” Şeklinde konuştu.

Kırım Türkleri Halkoyunalrı ekibi  Nijer Bölge Kralçeyed Tzatarada halk oyunu gösterisi sundular

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir