AFYONKARAHİSAR’IN BEKASI ÇALIŞTAYDA MASAYA YATIRILIYOR

AFYONKARAHİSAR’IN BEKASI ÇALIŞTAYDA MASAYA YATIRILIYOR

BEKA, Afyonkarahisar’ın da Geleceğini Çalıştayda Masaya yatırıyor

BEKA Platformu Eskişehir’den sonra Afyonkarahisar ilinin tanıtımı ile ilgili olarak yeni bir platformunu daha oluşturdu.

Bölgenin tanıtımı için kurulan, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar Dernekleri (B.E.K.A.) bileşenleri oluşumu BEKA Platformu faaliyetlerine İzmir’den başlayıp Eskişehir ile devam edip Afyonkarahisar’ında Geleceğini için çalıştayda masaya yatırarak taçlandırıyor. 

BEKA Platformu; İzmir’de kurulu bulunan Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar il ve ilçelerine gönül vermiş hemşeri dernekleri işbirliğiyle; İşadamı, sanayici veya emekli olmuş hemşerilerin doğdukları yerlerin önünü açmak için faaliyetlerine devam ediyor.

BEKA Platformu, Türkmen Toyu ile İzmir’de ilkini 2 Eylül’de gerçekleştirdiği faaliyetinin ardından Eskişehir’de 18 Kasım 2023 te gerçekleştirdiği çalıştayın ardından 23 Aralık 2023 tarihinde düzenleyeceği İzmir, İstanbul ve Ankara’dan sanayici, iş insanlarını Afyonkarahisar Çalıştayında bir araya getiriyor.

Afyon Tanıtım Grubu Başkanı Kadri Canan’ın yönetiminde Genel Sekreter Nazım Bilgili, Genel Koordinatör Akif Çayır, Afyonkarahisar ili ve ilçelerinin tanıtımı ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları(STK) başkan ve temsilcileriyle bir araya gelerek sanayici ve iş insanlarının katılımıyla 23 Aralık’ta yapılacak çalıştayın konuşmacıları ve davetleri yapılmaya başlandı.

BEKA, AFYONKARAHİSAR’IN DA GELECEĞİNİ ÇALIŞTAYLA MASAYA YATIRIYOR

BEKA Platformu Başkanı Oral Büyüksarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Afyon Tanıtım Grubu Gönüllü Sivil İnsiyatifi Başkanı Kadri Canan’ın yönetiminde Nazım Bilgili genel sekreterliğini yaparken Akif Çayır Genel koordinatör olarak faaliyetlerini Afyonkarahisar ili ve ilçelerinin tanıtımı ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları(STK) başkan ve temsilcileriyle faaliyetlere başladığını açıkladı.

BEKA Platform Başkanı Oral Büyüksarı, “İzmir’de daha önce Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon illerinin baş harflerinden oluşan BEKA Platformu Ağustos ayında çalışmalara başlamıştık. Eylül ayında İzmir’de 4 günlük bir festival yapıldı. 92. İEF’ye denk gelmesine rağmen yoğun ilgi oldu ses getirdi. 2. ayağı olarak Eskişehir’de 18 Kasım’da çalıştay ve ödül töreni yapıldı. Ardından Eskişehir Spor çalıştayını da gerçekleştirdi. Ardından hiç ara vermeden 4. Olarak Afyonkarahisar’da Afyon Tanıtım Grubu kurularak Beka Platformu olarak ‘köyümüze, kasabamıza yatırım ile geri dönelim’ sloganı ile çalıştayımızı yapıyoruz.

İzmir, İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin her yerinden Afyonlu sanayici, ihracatçı iş insanlarını çalıştaya davet ediyoruz. Memleketini seven herkes elini taşın altına elini koysun. Vatanın BEKA’sı için bir araya gelsin istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

BEKA Başkanı Büyüksarı, “Çalıştay sonrası Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlayan iş dünyası, sanat, spor, yerel yönetimler gibi alanlarda kişi kurum ve kuruluşlara ödüller verilecek.

Yemekli konser yapılacak ve bu etkinlikten kazanılan gelir ile 100 tane öğrenciye burs verilecek. Bursların da biz değil yerelde kurulu bulunan bir dernek aracılığıyla dağıtılmasını öngörüyoruz. “ Dedi.

BEKA, AFYONKARAHİSAR’IN DA GELECEĞİNİ ÇALIŞTAYLA MASAYA YATIRIYOR

ÇALIŞTAY İLE KONSER BİRARADA

Büyüksarı, Konsere tanınmış ünlü bestekar sanatçılardan Coşkun Sabah, Mithat körler ve 9 dil konuşup 16 dilde şarkı söyleyen Leonida TİMUŞ ve Rusya devlet sanatçısı Ahmet Ahmetov gibi sanatçıları sahne alacağı müjdesini de verdi.

İzmir’de Çalıştayın amacını ise “Afyonkarahisar ve ilçeleri beldeleri köylerine hemşirelerin ve diğer yatırımcıların KOBİ’lerin yatırım yapmasını sağlamak için çalışmalar yapılacak” olarak açıklayan Büyüksarı, İlçelere beldelere organize sanayi bölgeleri kurulması ile önderlik yapılarak iş adamlarına yatırımcıya çağrı toplantıları düzenleneceğini, Böylece ekonomik kalkınma ve istihdam ile ilgili olarak çalışmalar yapılacağını da kaydetti.

Büyüksarı, “Çalışmaların ilimize ve bölgemize Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm Afyonluları 23 Aralık’ta yapılacak bu etkinlikte görmek istiyoruz. BEKA Platform olarak ilk İzmir’de temelleri atılan bu sinerjinin komşu illere de yansımasını, örnek olmasını diliyoruz” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir