ENGELİ DE OLSAN SAĞLIKLI OLMAK GEREKİYOR

ENGELİ DE OLSAN SAĞLIKLI OLMAK GEREKİYOR

Engelilerin sağlık ve özlük haklarına dikkati çeken Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Doğruyol konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edilmiş, tüm dünyada engeli olan bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanmalıdır “ Dedi.

Toplumlarda engeli olan kişilerin haklarının altını çizen Doğruyol,  “Engellilerin kişilik haklarının  güçlendirilmesi amacı için kutlanmakta olan bu günde, hepimizin bir engelli adayı olduğunu da unutmadan, hoşgörüyle, sevgiyle, saygıyla daha güçlü bir birlikte yaşam kucaklamayı temenni ediyorum.

Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olan  engelli vatandaşlarımızın spor, sanat, siyaset, eğitim ve iş dünyasında elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandıryorlar”

ONLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK ÖNCELİĞİMİZDİR

“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünü hepimizin öncelikleri arasında olmalı her ortamda, her konuda onların yanında olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin öncelikleri arasında olmalıdır.

Önemli olan fiziki engeller değil, kalplerdeki, zihinlerdeki engellerin yıkılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Devletimizin sosyal devlet anlayışıyla ve milletimizin hoşgörüsüyle engelli vatandaşlarımıza karşı, her konuda pozitif ayrımcılık yapmakta büyük yarar vardır.

ONLARIN HAKLARINI GASP EDENLER CEZALANDIRILMALI

“Ancak, pek çok kamu kurumumuzda engelli memur arkadaşlarımızın, yasal haklarının bile kullandırılmadığına şahit olmaktayız. Her konuda olduğu gibi, engelli vatandaşlarımızın haklarını kullanmalarını engelleyen kurum, kuruluş ve şahısların da karşılığı olan cezaya çarptırılmalarının hak gasplarının caydırıcılığında etkili olacaktır.”

ENGELLERİNİ KALDIRALIM

“Tüm Dünyada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tüm engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek, hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımların atılmasına vesile olmasını,  engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta daha çok yer almalarını, huzur ve refahlarının artmasını, toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını diliyorum.

Yaşamları boyunca hayatın önlerine çıkaracağı zorluklara karşı mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmemeleri dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızı saygıyla, sevgiyle ve kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum.’” Şeklinde açıklamalarda bulundu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir