CHP MENEMEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI MUSTAFA KEMAL SÖNMEZ YOLA ÇIKTI İTTİFAKA YEŞİL IŞIK TA YAKTI

Bölgenin sevilen tanınan, güler yüzlü simalarından Menemen Belediye Başkan; aday adayı Mustafa Kemal Sönmez Seyrek’te start verdi.

Mustafa Kemal Sönmez, “Özelikle Seyrek’te start verdim. Bu bölge Menemen’in durumunu yansıtıyor” Dedi.

Menemen Belediye Başkan; ilk aday, adaylığını açıklayan Mustafa Kemal Sönmez Seyrek’te start verdi.

CHP’nin Meneme Belediyesi aday, adayı olarak açılayan Sönmez, Menemen Seyrek; “Mono Cofeee Lab” kahvaltı salonu İş İnsan’ı ;Murat Kartal’ın Ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenledi.

YAPACAKLARININ BİR KISMINI AÇIKLADI

Menemen’de CHP’nin Belediye Başkan adayı adayı Mustafa Kemal Sönmez, seçim öncesi basın ve Medya Temsilcileri ile seçim değerlendirmesinde bulundu, Menemene dair planlarını anlattı.

Sönmez, vaatlerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP’nin adayı Sönmez, Belediyenin arazi satışlarını eleştirerek yeni döneme dair çalışmalarının bir kısa özetini verdi

CHPnin Mustafa Kemal’i yaptığı konuşmasında, “Son iki yıldır araziler satılıyor. Tabii ki satılabilir ancak Menemen halkı bununla ilgili bilgilendirilmelidir. Menemen’de Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, bizim arkadaşımız ve benim abi dediğim bir insandır. Ancak yanlışları görüyorum. Daha iyi bir belediye başkanı olacağımı düşünüyorum. Amaç şu olmalı; biz neleri eksik yapmışız. Menemen’e hizmeti daha çabuk nasıl getiririz olmalı. Menemen’i rögar kapaklarına kadar bilirim, karış karış bilirim. Üstüme vazife olmayan işleri belediyenin kasasına yüklemeyeceğim. Menemen’de başka sıkıntılar var.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sönmez, “Kafasını bir çatı altına sokamayan insanlar var. Satılan arsaların parasıyla beş bin beş yüz konut yapılabilir. Hem de bunun içerisine sosyal proje alanları da yapılabilir.

CHP’nin adayı olarak herkesten fikir alacağız. Menemen’de yaşayan herkesten fikir alacağız. Belediyede adalet olacak. İşini layığı ile yapan çalışanların hakkı yenmeyecek.

Genç, dinamik enerjik bir kadroya sahip olmayı hedefliyoruz. Menemen halkının desteğini alacağımıza inanıyoruz.

Ben çiftçi ve hayvancılık yapıyorum. Bunlarla ilgili Menemen’e katma değer sağlayan çalışmalarımız olacak” Dedi.

Sönmez ayrıca, Menemen adaylığı kesinleşince de vaatlerini, planlarını ve müjdelerini açıklayacağını, düzenli toplantılarla bilgi vereceğini de kaydetti.

SÖNMEZ ADAYLIĞINI AÇIKLADI, İTTİFAKA DA YEŞİL IŞIK YAKTI

Chp  Mustafa Kemal Sönmez Aday Adaylığının startını verirken “Salon Adamı Değilim Sokaklardayım” Diye iddialı olduğu söyledi, ittifakada ışık yaktı.

Mart 2024 yerel seçimlerine 5 ay kala CHP içerisinde aday adaylığı hareketliliği yaşanırken son olarak yaşanan kura süreciyle birlikte CHP’den AK Parti’ye geçen Menemen’de Mustafa Kemal Sönmez, CHP’den aday adayı olduğunu açıklarken ‘değişim’ çıkışı yaptı

Türkiye Mayıs genel seçimleri sonrasında hızla yerel seçim atmosferine girerken art arda aday adaylığı açıklamaları da gelmeye başladı.

Mart 2024 yerel seçimine 5 ay kala İzmir siyasetinde de kulisler adaylıklar için hareketlenirken son olarak CHP’nin 2019 seçimlerinde kazandığı ancak yaşanan ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ süreçlerinde kura yoluyla AK Parti’ye geçen Menemen’de bir isim belediye başkanlığı için yola çıktı.

Mustafa Kemal Sönmez, CHP’den Menemen Belediyesi için aday adayı olduğunu açıkladı. Sönmez, ön seçim konusunda da iddialı konuşarak “Halkın kantarına çıkmaya hazırım” dedi.

YAPMAMAMIZ GEREKENLER KONUSUNDA KILAVUZ OLUYORLAR

Mevcut yönetimin politikalarının kendilerine ‘yapılmaması gerekenler’ noktasında yol gösterdiğini belirten Sönmez, “Burada doğup büyüdüm ama bu Menemenli olmak demek değil. Menemenli olmak, buraya katma değer sağlamak, derdiyle dertlenmek ve bir çivi çakmayı istemekle oluyor. Menemen’de neler yapılmayacağını çok iyi biliyoruz. Bir yola çıktık ve Menemen’de mevcut bir belediye yönetimi var. Bu yola çıktıysak daha iyisini yapacağımız içindir. Mevcut yönetimin yaptıklarını görüyoruz ve onlar bize yapmamamız gerekenler konusunda kılavuz oluyor” dedi.

Yaklaşık 2 yıldan bu yana ‘satış’ çıkmazıyla gündeme gelen ve tartışmaların odağında olan Seyrek satışlarına da değinen Sönmez, “Toplantıyı Seyrek’te yapmamızın bir nedeni var. Biz, Menemen’inin yerelden kalkınmasını isteyen ve katma değerin Menemen’de kalmasını istiyoruz. Burada son 2 yıldır arazilerimiz satılıyor. Bilinmesini istediğimiz şeyler var. Evet tabii ki satılabilir ve yatırımlar yapılabilir. Ama ben bu konuda Menemen halkının bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben belediye başkanı olduğumda böyle bir durum yaşanamayacak, bilgilendirmeler yapılacak” diye konuştu.

ÜZERİME VAZİFE OLMAYAN BELEDİYENİN KASASINA YÜKLEMEM

Mevcut yönetimin bütçe kullanımına ilişkin de tepki göstererek şunları söyledi; “Aydın Pehlivan benim abimdir. Ancak ben yanlışları gördüğüm ve daha iyi yapacağımı düşündüğüm için yola çıktım. Belediye başkanı olursam her ay basın ile toplantı yapacağım. Bu buluşmaların amacı da basının bizi bir ay izlemesi sonucunda neleri eksik yapmışız onu belirleyip Menemen’e daha hızlı hizmeti nasıl görürüze bakmak isterim. Şu an aday adayıyım ama hayalim belediye başkanı olmak. Menemen’i rögar kapaklarına kadar bilirim. Bugünkü yönetimi de biliyorum. Bugün görev yapan arkadaşlardan daha iyi yapacağıma inanıyorum. En azından üzerime vazife olmayan şeyleri en belediyenin kasasına yüklemem. Menemen’de son dönemde 5-6 milyarlık işler yapıldı. Bunlar satırlarla yapıldı. Satılan arazilerin parasıyla Menemen’de 5 bin 500 konut yapılabiliyor. Bunların içinde sosyal donatıları, spor alanı, kültür merkezi ve kütüphane gibi donatı alanları yapılabilir. Yani bugün o satışlarla 5 bin 500 dar geliriyle konut yapılabilirdi.”

ÇALIŞAN ADAMA MOBBİNG UYGULANIYOR

Menemen Belediye Başkanı iken Yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ iddialarıyla soruşturma başlatılan ve görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy dönemine hatırlatma yapan ve belediyede ‘kayırmaca’ olduğunu belirten Sönmez, “Menemen, talihsiz bir süreç yaşadı. Sonrasında kura çekimleri oldu. Menemen AK Parti’ye geçti. O günden bugün daha talihsiz şeyler yaşıyor. Belediye yönetiminde sayısını bilmediğimiz belediye başkan yardımcıları ve belediye işçileri… Yıllar önce işe girmiş olmasına rağmen 15 bin lira maaş alan ancak işe gelmemesine rağmen 60 bin lira maaş alanlar da var. Biz göreve geldiğimizde böyle olmayacak. Belediye başkanı olduğumda herkesten fikir alacağım. Ben sokak adamıyım, salon adamı eğilim. Göreve geldiğimde Menemen’de yaşayanlardan fikir alacağız. Belediyede öncelikle işçilerimiz arasında adalet olacak. Çalışan adama mobbing uygulanıyor, çalışanlar keyfine bakıyor. Nerede oldukları da belli değil. Biz, böyle şeyler de yapmayacağız. Genç, enerjik, dinamik ve disiplinli bir kadroya sahip olmanız gerekiyor. Ben Menemen halkının desteğini de alacağıma inanıyorum. Biz betona gömmeden yeşille kentleşerek Menemen’e hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜYENİN KANTARINA ÇIKMAYA HAZIRIM

CHP 38. Olağan Kurultayında Genel Başkan seçilen Özgür Özel’in yerel seçimler için işaret ettiği ‘önseçim’ konusunda da iddiaları konuşan Sönmez, “Ön seçim olmasını arzu ederim. Bugün partimizde köklü bir değişim söz konusu. Bu değişim olurken bence üyeliklerin de gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 6 bin 700 kişi var diyelim ama bin 500 kişi sandığa geliyor Ben 6 bin 700 yerine siyasetle ilgili 3 bin kişinin olmasını yeğlerim. Ama genel merkezimiz ön seçim diyorsa ön seçim olsun. Menemen’de anket olacaksa anket yapılsın. Ben teker teker Menemenlilerin kapısına gidip neler yapacağımı anlatıp üyenin kantarına çıkmaya hazırım. İllegal işler dışında aday olmak için elimden gelen ne varsa hepsini yapacağım. Karışık işleri olanlar bizden korksunlar” dedi.

O GÜNLER TEKRAR YAŞANMAYACAK

Serdar Aksoy döneminde yaşananların ilçede CHP’ye verdiği darbeyi düzeltip düzeltemeyeceğine de değinen Sönmez, “Konuşarak her şeyi halledebiliriz. İnsanlara kendimizi anlatacağız. İlçe örgütümüz zaten sokak sokak geziyor ve kötü gidişe bir dur diyeceğiz diyorlar. Serdar Aksoy dönemini ben anmıyorum. İnsanlar konuşuyor mu bilmiyorum. O günlerde talihsiz şeyler yaşandı. İnsanlarla konuşacağız ve o yaşananların tekrar yaşanmayacağını söyleyeceğiz” diye konuştu.

PARTİMİZ ‘DEĞİŞİM’ DİYOR

Kulislerde Menemen’de belediye başkanlığı için ismi geçen CHP’den Memleket Partisi’ne ardından tekrar CHP’ye geçen Tahir Şahin’in adaylık iddialarına da ‘değişim’ üzerinden yanıt veren Sönmez, “Tahir Şahin, Menemen ilçe örgütünün bir üyesidir. Aday olmak en doğal hakkıdır. Ama partimiz değişim diyor. Parti Meclisi’ni 43 yaş, MYK’yı 46 yaş yaptım diyor. Tabi Genel Merkezimiz, il örgütümüz ve ilçe örgütümüz bilir” ifadelerini kullandı.

İTTİFAKA YEŞİL IŞIK

İlçe bazında ittifak konusuna da yeşil ışık yakan Sönmez, şunları söyledi; “Ben matematiğimi CHP’nin adayı olarak tek başıma seçime gireceğim üzerine yapıyorum. Bu matematik işi. Önce üyenin kantarına çıkıp aday olacağız. Sonra da Menemen’in kantarına çıkacağız. Ben birlikte hareket edelim isterim. Bugüne kadar birlikte çalıştık ve Menemen’in yararına çalışalım isterim. Ama olmazsa da ben tek başıma CHP’nin adayı olarak seçime gitmeye hazırım.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir