AK PARTİLİ ÇANKIRI’DAN SOYER’E DÜELLO ÇAĞRISI

AK Partili Çankırı’dan CHP’li Başkan Soyer’e Zehir Zemberek Sözler: “ Tunç Soyer, Kemeraltı esnafı seni bekliyor. Hadi gel bakalım burada”

İzmir’de kısa süreli sıcaklık gösteren şiddetli yağışa bağlı olarak şehirde birçok miktarda su baskınları meydana geldi. Yağmurda gölete dönen Tarihi Kemeraltı Çarşısı bu kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından aylardır bitirilemeyen alt yapı çalışmaları nedeniyle adeta çamur deryasına geri döndü. Saatlerce dükkanlarını temizleyen esnafı yalnız bırakmayan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Başkan Soyer’e seslenerek; “Çanağa ne doğrarsan kaşığa o çıkar. Tunç Soyer, Kemeraltı esnafını bekliyor. Hadi gel bakalım burada ” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekilli Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Konak İlçe Teşkilatıyla beraber kentte karşılaşmasını gösteren yağmur sonrası tarihi Kemeraltı çarşısını ziyaret etti.

Esnaftan Soyer’e Tepki

Yağış sonrasında adeta çamur döküldüğüne dönen Kemeraltı’nda sorunlar tek dinleyen Çankırı’ya bazı esnaflar; “Çok şikayetçiyiz. Bu kadar rezillik olur mu ya? Turist buraya gelip köy’ diye söylenip gidiyor. Biz tarlada gezsek daha iyi. 8 örnekleri böyle. Bir şey de söylüyoruz. Neticede burada esnafız. Bizim köyün yolları buradan daha güzel sözleriyle büyükşehir belediyesine tepki gösterdi.

Harman dövmek keçinin işi değil”

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemeraltı’nın 50 yılını kurtaracak bir çalışma olarak adlandırdığı ancak bölgedeki aylardır keşmekeş dönüşen ve bitmeyen çalışmaya tepki gösteren Çankırı; “Sayın Soyer İzmir’deki iğneyle kuyu kazmak olarak tanımlıyor. Neden? Engel olan nedir? Sayın Soyer çalışmak ve hizmet etmek istedi de kim engel oldu? İzmir’i kuyuya çevirdiniz şu anda elinizde olup olmadığını da kullanma olanaklarını ‘iğne’ olarak tabir ediyor. İğneyi de çuvaldızı da siz hak ediyorsunuz.

Artık kabul edin, her şeyin yapılmamış bir biçimi ve ustası vardır. Neticede çanağa ne doğrarsan kaşığa o çıkar. Dolayısı ile İzmir’de kadının artık onun hakkında bilgisi var. Bu kenti yönetemiyorsunuz. Vatandaşa hizmet etmeye benzemez” dedi.

Çankırı, Soyer’in O Sözlerini Hatırlattı

Öte yandan yaşanan tepkiler sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 4 Kasım Cumartesi günü Youtube kanalında yayınlanan bir programda herkesin beklentilerinin karşılamasına yönelik sunumlara yanıt, konuşmayla performansat arasındaki uçurumu ortaya koydu.

Çankırı bahse konu olan yayında Soyer’in, “Biz alt yapılar yatırım yapıyoruz. Çalışkan bir belediye numarasının İzmirli olduğunu biliyor. Dünyayı İzmir’e davet ediyorlar. İzmir’i dünyayla buluşturacağız. İzmirli de memnun. Kentte yaşayanlar da memnun, biz ölçüyoruz. Ölçümlerden çıkardığımız sonuç, bir keyif var. Aydınlatmaları da paylaşıyoruz ve 24 saat bu kenti yaşatacağız” Sözlerini hatırlatarak, “Tunç Soyer, Kemeraltı esnafı seni bekliyor. Hadi gel bakalım burada yürü.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir