YASADIŞI SİLAH İMALATI ve TİCARETİ YAPAN UZİ Lİ ÇETEYE OPERASYON

YASADIŞI SİLAH İMALATI ve TİCARETİ YAPAN ÇETEYE OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, bir grup kişinin yasa dışı silah ticareti yaptığı ve ruhsatsız atölyede silah ürettiği bilgilerine ulaşılmışarak kaçak Uzi yakaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan çalışmalar neticesinde, 3 şüpheliye ait toplam 6 farklı adreste, Karabağlar ve Buca ilçelerinde aramalar gerçekleştirildi.

Yapılan araştırma ve aramalar sonucunda; 1 adet UZİ marka otomatik tabanca ile birlikte 41 adet tabanca ve bunlara ait 309 adet şarjör ele geçirildi.

Ayrıca, 6 adet AK-47 uzun namlulu silah şarjörü, 2.164 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği, 4 adet mermi atar tüfek ve 7 adet av tüfeği de bulundu.

Detaylı aramalarda, tabanca yapımında ve tadilatında kullanılan birçok tabanca parçası (namlu, sürgü, gövde, iğne vb.) elde edildi ve yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca, yasa dışı silah ticareti yaptığı bilgisi elde edilen 3 şüpheliye ait Konak ilçesindeki 3 farklı adreste ve bir araçta yapılan aramada, 5 adet tabanca, 5 adet şarjör ve 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Yakalanan 3 şüpheli gözaltına alındı.Tespit edilen atölye, yakalanan şüpheliler ve ele geçirilen silahlar sonucunda, yasadışı silah imalatı ve ticareti yapan çete çökertilmiştir.”

İZMİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA DÜZENLENEN OPERASYON

Yasa Dışı yasaklı ve uyuşturucu tacirlerine karşı yürüttülen çalışmalarda Aynı tarih olan 1 Kasım 2023’te, İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi. Bu operasyon, çok tehlikeli yasaklı ve uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirildi. İzmir il ve ilçeleri genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan şüphelilere karşı operasyonlar gerçekleştirildi.

İzmir polisinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Menderes ilçesinde uyuşturucu madde imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilen bir adreste yapılan aramada, 9 kilo 320 gram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 2 adet tabanca, 15 adet tabanca fişeği ve yasaklı ve uyuşturucu madde imalatında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi, ve 2 şüphelinin mahkemece tutuklandığı açıklandı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir