KÜRESEL ÇAPTA YAPAY ZEKÂ İLE REKABET AVANTAJI YALNIZCA YÜZDE 12’İ

YAPAY ZEKÂ İLE REKABET AVANTAJI YALNIZCA YÜZDE 12’İ

SAP, İzmir’de farklı sektörlerin katılımıyla sürdürülebilir dijital dönüşümü masaya yatırdı. Masada şirketlerin dijital dönüşümü ve gündemdeki yapay zeka da vardı.

Dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısı SAP; teknoloji ve dijital dönüşümün, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da Türkiye’nin büyümesinde ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede lokomotif olacağına dikkat çekti.

Türkiye’deki faaliyetlerinde 20 yılı geride bırakan SAP Türkiye, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlikte, İzmir ve çevresinde dijitalleşmeye odaklanan şirketlerin yöneticileri ve iş dünyasından temsilciler ile güncel kurumsal uygulamaları ve teknoloji çözümlerindeki yenilikleri paylaştı.

Hyatt Regency İstinyePark İzmir Otel’de SAP Türkiye’nin öncülüğünde gerçekleşen “Geleceğin İşletmesi: Akıllı ve Sürdürülebilir Dönüşüm” etkinliği,” iş dünyasının en önemli konularından biri olan bulut sistemleri ve iş süreçlerinin optimizasyonunu hedefleyen teknoloji platformları üzerine odaklandı.

Farklı sektör liderlerini bir araya getiren etkinlikte, “dijital dönüşümün ülke ekonomisi ve kurumlara sağladığı finansal tasarruf ve verimlilik artışının sürdürülebilirliğe yaptığı katkılar” ele alındı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren SAP Southern Europe Çözüm Grubu Direktörü Tuna Atmaca, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin önemini şöyle dile getirdi:

“Bugün ekonomik büyümeyi teknolojiden bağımsız düşünemediğimiz ve verimliliğin başarının anahtarına dönüştüğü bir çağı deneyimliyoruz. Tam bu noktada, bilişim teknolojilerinin ülkelerin gelişimini birden fazla açıdan olumlu etkilediğini söyleyebiliyoruz. Dijitalleşme yolculuğunda istikrarlı bir yol kat eden ülkelerde yatırımlar artar, bu da doğrudan büyümeye katkıda bulunur.

DÖNÜŞÜMÜ BAŞARABİLEN ŞİRKETLER

Öte yandan dijital dönüşümü başarabilen şirketler, akıllı ve sürdürülebilir işletmelere dönüşerek tüm süreçlerinde verimliliği yakalar. Bilişim teknolojilerinin yaygınlaşması, dijital ekonomiye geçiş anlamına gelir ki bu da ekonomilerde kayıt dışılığı azaltarak her sektörde hizmet kalitesini iyileştirir. SAP Türkiye olarak önemli bir paydaşı olduğumuz dijital dönüşüm hizmetleri ve güncel teknolojilerin, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da büyümedeki lokomotif rolünü sürdüreceğine inanıyoruz.

Bu yeniliklerimizden en sonuncusu, geçtiğimiz haftalarda tanıttığımız, yeni nesil yapay zeka destekli asistanımız Joule. Joule; iş süreçleri için tasarlanan, yapay zeka destekli bir yardımcı pilot. Çalışanlar, Joule ile yazılı diyalog kurarak, örneğin satışlarda düşük performans gösteren bölgeleri belirlemek için yapay zeka destekli asistandan yararlanabilecek.”

Başarı hikayeleri aktarıldı

Geleceğin iş dünyası için teknolojinin kritik bir öneme sahip olduğu vurgulanan etkinlikte farklı sektörlerden gelen talepler ile başarılı proje örneklerinin detayları iş dünyasına aktarıldı.

SAP Türkiye Satış Destek Yöneticisi Murat Kaptan ve SAP S/4HANA Cloud Çözüm Yöneticisi Emre Delice, İzmir ve çevresindeki kurumların temsilcisi katılımcılara, SAP’nin öne çıkan uygulamalarını aktararak, güncel SAP ekosistemi gelişmelerini paylaştı.

SAP Türkiye RISE with SAP Çözüm Yöneticisi Dr. Serdar Kebapcı’nın yönettiği panelde ise, SAP çözümlerini kullanan İzmir ve çevresindeki gıda, mobilya, otomotiv, yazılım vb. gibi sektörlerin teknoloji ve tedarik zinciri liderlerinin deneyimleri ve başarı öyküleri aktarıldı.

NTT Data ve Solvia’nın Platin Sponsorluğu; Felece, Nagarro+ Mbis, Yaşar Bilgi ve TeamPro’nun Altın Sponsorluğuyla desteklenen etkinlikte dijital dönüşümün getirdiklerinin yanı sıra SAP çözümlerinin bu yolculukta neden tercih edildiği ele alındı.

Konuşmacılar Keskinoğlu A.Ş. Bilgi Teknolojileri Direktörü Altay Kireççi, Alfemo Mobilya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Joseph Volkan Özcan, Norm Holding Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Müdürü Kerim Akhisaroğlu ve Altay Otomotiv Tedarik Zinciri Direktörü Onur Yıldırım; ülkemizde yaygın olan yerleşik (on premise) ERP yaklaşımını kırarak neden bulut ERP modeline geçtiklerini, dönüşümdeki motivasyonlarını ve özellikle nelere dikkat ettiklerini katılımcılar ile paylaştı. İşletmelerin daha esnek, çevik, akıllı ve sürdürülebilir hale gelmesinde teknolojinin öneminin vurgulandığı panelde söz alan yöneticiler geleceğe dair hayallerini paylaşırken bulut temelli teknoloji platformlarına yapmayı planladıkları yatırımlardan, öğrenen yapay zeka (Generative AI), merkezi akıllı veri mimarisi, süreçlerin hizmet olarak sunulması (BPaaS) ve Quantum Computer temelli ERP kurguları gibi heyecan yaratan hedeflerden bahsettiler.

Dijital dönüşüm şirketlere ne kazandırır?

•            Dijital dönüşüm; KOBİ’lerin verimliliğini %18,5, büyük ölçekli şirketlerin verimliliğini ise %10,3 artırıyor.

•            Bulut tabanlı, akıllı dijital dönüşüm çözümleri; temelde işletmelere ciro artışı, işletme verimliliği, işletme kârlılığı, ekonomik büyüme, iş süreçlerinin iyileşmesi faydalarını sağlıyor.

•            Dijital dönüşüme yapılan yatırımlar, kısa vadede geri dönüşünü vererek, sürdürülebilir verimlilik kazanımı oluşturuyor.

Ekonominin devleri, SAP Türkiye’nin çözümlerini tercih ediyor

•            SAP Türkiye’nin çözümlerini kullanan işletmelerin 7 yıldaki ortalama istihdamı, ilk yıla kıyasla %28 daha yükseldi. Verimlilik kazanımları üç katına çıktı.

•            SAP Türkiye’nin çözümleri sayesinde her yıl Türkiye GSYİH’sine %0,9 seviyesinde fayda sağlanıyor.

•            İSO 1.000 ve Fortune 500’de ilk 100’de yer alan şirketin %70’i, SAP ürünleri kullanıyor.

•            SAP’nin sürdürülebilirlik çözümlerine ilişkin potansiyel pazar büyüklüğünün 2027 yılına dek 10 milyar dolara ulaşacağı öngörülürken, dünyanın en sorumlu şirketlerinin %90’ı, SAP ile çalışmayı tercih ediyor.

•            SAP’nin derlediği verilere göre, küresel çapta 5 şirketten 3’ü yapay zekayı benimsese de bu şirketlerin yalnızca %12’si yapay zeka ile rekabet avantajı elde edebiliyor.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir