NEDEN TÜRKİYE’DEN İSRAİLLİLER NEDEN ÇEKİLİYOR? GAZZE’DE 11 GÜNDE NELER OLDU?

TÜRKİYE’DEN İSRAİLLİLER ÇEKİLİYOR MU? GAZZE’DE 11 GÜNDE NELER OLDU?

Gazze’de aralarında sivilleri, çocukların ve gazetecilerin de bulunduğu binlerce insan öldürülürken uluslararası dokunulmazlığı bulunan hastanelerde vuruldu. İsrail vatandaşlarına Türkiye‘den çıkma çağrısı yaptı.

GAZZE’DE 11 GÜNLÜK İNSANLIK VE HUKUK DIŞI RAPORU

• Yaklaşık 14.300 konut yıkıldı veya oturulamaz hale geldi

• 6’sı hastane olmak üzere 24 sağlık tesisi hasar gördü

• 3 hastane tahliye edildi

• 20’si BM okulu olan 164 eğitim tesisi hasar aldı

• 11 cami yıkıldı

• 7 cami ve kilise hasar gördü

• 11 su tesisi hasar aldı

• 1 milyondan fazla kişi yerinden edildi

• 400 bin Filistinli UNRWA okulları ile binalarına sığındı

Savaşın 11. gününde İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürdü

Gazze’de Filistinli ve İsrailli yüzlerce ölü, binlerce yaralı

,,,,

İsrail Türkiye’deki tüm İsrail vatandaşlarına güvenlik sebebiyle Türkiye’yi terk etme  talimatı vermiş. İddiaları bulunuyor. Bu çok önemli bir gelişmedir, Neden böyle bir talimat verildi?

,,,,

İsrail Gazze’de hastaneyi vurdu. En az 1000 kişinin öldüğü haberi geçiliyor. Bu asla kabul edilemez bir durumdur (uluslararası dokunulmazlığı yerler, siviller, yardım kuruluşları vurulmaz) ve tam bir savaş suçudur.

İsrail’in bir hastaneyi vurması ile ölü sayısı 1000’i geçti

İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısında 1000’den fazla kişi hayatını kaybetti. Gazze Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada El-Mamedani Hastanesi’nde yüzlerce kişinin enkaz altında olduğu öğrenildi.

,,,

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’inde Irak ve Suriye teskeresi kabul edildi.  Kabul oyu ise 357 olarak geçerken red oyunu kimler verdi! Sorusu gündemi koruyor.

,,,

Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre 7 Ekim’den bu yana en az 15 gazeteci hayatını kaybetti

Komitenin son açıklamasına göre; son vurulan Royster Haber Ajansı Kameramanı olmak üzere ölen gazetecilerin 11’i Filistinli, üçü İsrailli ve biri Lübnanlıydı.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan savaşta şimdiye kadar en az 15 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

CPJ, Lübnan’a yayılan çatışmalar sırasında yaralananlar da dahil olmak üzere, savaşta öldürülen, yaralanan, gözaltına alınan ve kaybolan gazetecilerin tümünü araştırıyor ve detaylarını web sitesinde kaydediyor.

Komitenin son açıklamasına göre ölen gazetecilerin 11’i Filistinli, üçü İsrailli ve biri Lübnanlıydı.

Sekiz gazetecinin yaralandığı, üç gazetecinin ise kayıp olduğu veya gözaltına alındığı belirtiliyor. CPJ’in takip ettiği gazetecilerin listesine buradan ulaşabiliniyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacanİsrail’in Sderot kentinde görev yaparken atılan roketten etkilenen gazeteciler AdemMetanVolkan Kayalar ve Çetiner Çetin’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Ali Babacan’ın telefonla görüştüğü Adem Metan patlamanın etkisiyle sol kulağının duymadığını belirtirken Volkan Kayalar ayağında küçük bir yara olduğunu ifade etti. Babacan’ın görüştüğü diğer gazeteci Çetiner Çetin ise durumunun iyi olduğunu belirtti.

Ali Babacan geçmiş olsun dileklerini ilettiği gazetecilere “Çok zor şartlarda görev yapıyorsunuz, Allah yardımcınız olsun” dedi. 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir