YETKİLİLER SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEMEK İSTEMİYOR

Yetkililer Sağlıkta Şiddeti önlemek istemiyor.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, son günlerde tekrar yükselişe geçen Sağlık çalışanlarına saldırılarını şu sözlerle kınadı,”Yetkililer Sağlıkta Şiddeti önlemek istemiyor.” Şeklinde iddialarda bulundu.

Birlik Sağlık Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yaptığı açıklamasında,”
Sağlık Çalışanları Şiddete Uğruyor.

Yetkililer seyrediyor.
Kocaeli Körfez İlçesi Fatih Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Sağlık Çalışanlarına karşı yapılan şiddet bir kez daha göstermiştir ki, şiddet vahşete dönüşmüştür.
İnsan olma meziyetlerini yitirmiş zorbaların sağlık çalışanlarının canına kast etmek üzere vahşice saldırdığını görüyoruz.

Kocaeli Körfez Fatih Aile Sağlığı Merkezinde dün saat 14.45 civarlarında gerçekleşen şiddet olayında, Aile Hekimi A.M. Kazan, S. Erişti, Y. Sarıkaş Hasta ve hasta yakınları nedeni belli olmayan bir şekilde üç hekimimizi darp etmişlerdir.
Darp edilme esnasında hekimlerimizden birinin boğazı sıkıldığı için boğulma tehlikesi geçirerek bayılmış, şiddete uğrayan hekimlerimizin ilk müdahaleleri Körfez Devlet Hastanesinde ve Derince Eğitim Araştırma hastanesinde yapılmış tedavilerinin devamı için, Kocaeli Şehir Hastanesine sevk edilmişlerdir.
Hekimlerimizin vücutlarının çeşitli bölgelerinde darp izleri, yara, diş ısırıkları ve morluklar tespit edilmiştir.
Sormak istiyoruz?
Dün yaşanan üzücü olayda hekimlerimiz hayatını kaybetseydi sorumlusu kim olacaktı?
Sağlıkta şiddeti dile getirmekten, konuşmaktan dilimizde tüy bitti.
Görülüyor ki, geçtiğimiz yıl sağlıkta şiddet ile ilgili TBMM’den bir düzenleme hayata geçmişti ama, geçen düzenlemenin hiçbir etkisi yok.
Genel olarak şiddet uygulayanlar karakolların ön kapısından girip, arka kapılarından çıkmakta, kamuoyu tepkisi oluşursa tekrar tutuklanmaktadırlar.
Sağlık kurum ve kuruluşlarımızın görevi başındaki memurlar olduğu unutulmamalıdır.
Sağlıkta şiddet ile ilgili Sağlık Bakanlığı yetkililerimiz halen vitrine oynamakta, BEYAZ KOD, GRİ KOD gibi hiçbir etkisi olmayan ve olmayacak olan girişimler peşindedirler.
Şiddete uğrayan sağlık çalışanı BEYAZ KOD verdiğinde 2-3 yıl süren mahkemelerde zaman kaybetmektedir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Doğruyol, Sağlıkta şiddetin çözümünü ise şu şekilde Anlattı,”
İlk etapta gözaltı, acil hizmetler hariç sağlık hizmetlerini belli süre (6 ay, 1 yıl) ücretli alması. Hapis cezası, suçun ertelenmemesi, paraya çevrilmemesi gibi yaptırımların acilen getirilmesi gerekir.

Aksi takdirde şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır. Kınamakla, üzüntü belirtmekle, yaşanan olayları münferit bir olay gibi görmekle şiddet sona ermez.

Hastalara hizmet eden, hayata tutundurmaya çalışırken, kendi hayatlarını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır.
Bu nedenle bir kez daha diyoruz ki; sağlıkta şiddeti seyretmekten vazgeçin.
Kesin çözüm için en kısa sürede somut adımlar atın.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir