ÇAĞDAŞ EĞİTİMCİLERİ GENEL KURULDA ALBAYRAK DEDİ

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ (ÇEKED)

Çağdaş Eğitim ve Köy Enstitüleri Derneği (ÇEKED) 1.Olağan Kurulu yaptı.

ÇEKED ‘in 1’inci Seçimli Olağan Genel Kurulunda M.Doğan Albayrak ‘ın listesi kazandı.

 ÇEKED, 1.OLAĞAN GENEL KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ DE YAYINLANDI.

Çağdaş Eğitim ve Köy Enstitüleri Derneği’nin İzmir Bornova STK Yerleşkesi Yıldız Kenter Toplantı Salonunda Yapmış Olduğu 1.Olağan Genel Kuruluna çok sayıda üye katıldı.

Büyük bir coşku içerisinde geçen toplantının sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yayınlan bildirgede “Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurumu AK Parti hükümetleri ve onun imajının çıkarları doğrultusunda reforme ediliyor ve modelleniyor.

MEB ve YÖK’ün amacı insanlara adaletçi ve eşitlikçi olmayan sistem anarşisi içerisinde uslu bir şekilde yaşayıp, rejime sadık olmalarını sağlamayı eğitim politikası haline getirmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve YÖK pedagojik değil ideolojik davrandığı için eğitimle ilgili her şeyi yanlış yapmaktadır. Hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlayamayan Milli eğitim sitemimiz ve milli eğitim kadroları oluşmuştur. Miilli ve kültürel özelliklerimizle evrensel çağdaş değerleri harmanlayarak özgün ve başarılı bir eğitim sistemini yeniden inşa etmek zorundayız.

Bu bağlamda biz diyoruz ki ;

 “YENİDEN EĞİTİM VE KÜLTÜR DEVRİMİNİ TÜRKİYE TOPLUMU YAPMALIDIR. TÜM EĞİTİM SENDİKA, DERNEK, VAKIF, RESMİ ve ÖZEL KURUMLAR, SİVİL KURULUŞLAR, PLATFORMLAR, AYDINLAR, AKADEMİK ÇEVRELER ve TÜM HALKIMIZLA EĞİTİM VE KÜLTÜR DEVRİMİNİ YENİDEN YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ.”

Sonuç Bildirgemizde vurguladığımız konular :

1-Kamusal, bilimsel, laik, parasız, eşit ve demokratik eğitimin önemini bir kez daha vurguluyoruz.

2-Herkesin ve her kesimin eğitim hakkının olduğunu ve eğitim olanaklarına erişimin herkese  sağlanması gerektiğini belirtiyoruz.

3- Eğitim, çocukların, gençlerin, toplumun ve insanların gelişimine ve güçlenmesine, özgürleşmesine yardım eden bir süreçtir. Deneme-yanılma ile değil akıl ve bilimle yönetilmesi gereken bir süreç olduğu bilinciyle milli eğitim politikaları belirlenmelidir.

4-Eğitimin en önemli unsuru olan eğitim emekçilerinin dünya ölçeğinde eğitimci olabilmeleri, çağdaş yöntemleri kullanabilmeleri için akıl ve bilimin rehberliğinde gelişmeleri sağlanmalıdır. Bunun için ekonomik ve demokratik hak arama mücadelelerinin önü açılmalı, ekonomik ve özlük hakları güçlendirilmelidir. Eğitim yöneticiliğinde, görevde yükselmelerde tamamen adalet, eşitlik, liyakat ve ehliyet kriterlerine geçilmeli; parti, sendika ayrımı ve torpile son verilmelidir. Terfilerde yapılan adaletsizlikler eğitimde iş verimi ve iş barışını bozmaktadır ve motivasyonu azaltmaktadır.

5-Eğitimin ticareleşmesi eğitim hakkına ulaşımı olabildiğince zorlaştırmaktadır. Bu nedenle parasız, nitelikli, çağdaş, adil ve kamusal eğitim yaygınlaştırılmalıdır.

6-Türkiy’de geniş halk kesimleri son yıllarda hızla fakirleştirilmiştir. Hükümetin kendi hatalarıyla oluşan bu durumda okul çağındaki çocuklarımıza aileler yeterince beslenme katkısı koyamamaktadır. Bu bağlamda okul öncesi eğitimde sunulan ücretsiz öğünün kaldırılması kabul edilemez. Mecburi eğitimin zorunlu olduğu çağdaki tüm öğrencilere iki öğün besleyici yemek okullarda ücretsiz olarak verilmelidir.

7-Türkiye kopyacı, doğmatik, ezberci, işaretleyici, korkuya dayanan, hurafe anlayışları dikte eden eğitim sisteminden bir an önce vazgeçmelidir. Güçlü, akılcı, bilimsel, araştırmacı, özgür, yaratıcı, üretken eğitim sitemine geçmek zorundadır.

8-Cumhuriyetimizin önemli Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati’yi saygıyla anıyoruz. Osmanlı döneminden ve Osmanlı sömürgecileri tarafından miras kalan medreseler ve yabancı misyoner okulları 3 Mart 1924 de kabul edilen Tevhid-i Tesisat Kanunu ile kapatılmış ve tüm eğitim hizmet ve politikaları Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınmıştır.  Bu gün yeniden İmparatorluğun yıkılmasına neden olan Osmanlı dönemindeki eğitime dönülmek istenmektedir.  Uygulamada pek çok değişik yöntemlerle Milli Eğitim sistemimiz  parçalanmak yada işlevselliği yitirilmek istenmektedir. İhtiyaçtan çok fazla  İmam Hatip Okulları açılması, müfredatın medrese müfredatına dönüştürülmesi, ÇEDES Projesi adı altında okullarda öğretmen yerine imam istihdam edilmesi, bilimsel eğitimden uzaklaşılması, darwin teorisinin müfredattan kaldırılması, imam olması gereken okullardan mezunların öğretmen yapılması gibi pek çok durumla karşı karşıyayız. Bunların hiç birini kabul etmiyoruz.

9- Türkiyenin özgürlükçü, demokratik, laik bir Anayasa’ya ihtiyacı vardır. Ancak AKP hükümeti özgürlük ve demokrasi söylemleriyle yaptığı her Anayasa değişikliği özgürlükleri azaltıp demokratik ilkeleri daha da zedeler hale getirmiştir.

Yapılan Anayasa değişkliği ile FETÖ Darbe girişiminin önü açılmıştır. AKP Hükümeti Anayasa değişkliği konusundaa güven vermemektedir. Sicili iç açıcı değidir.

10-Biz inanıyoruz ki; Laiklik, tüm hak ve özgürlüklerin ön koşuludur. Laik Demoratik, Özgür, Çağdaş, Yaşanabilir bir Türkiye sevdamızda Yeniden Eğitim ve Kültür Devrimi isteğimizi tüm kamuoyuna sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ (ÇEKED) 1.OLAĞAN GENEL KURUL ÜYELERİ

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VE KÖY ENSTİTÜLERİ DERNEĞİ (ÇEKED) YÖNETİMKURULU LİSTESİ

Kendi aralarında toplantıda Yönetim kurulun belirleneceği liste için, yedek listeler birlikte yönetim kurulu toplantılarının yapılacağı açıklandığı tam liste şöyle;

“Olağan Genel Kurul Çarşaf Liste İle Yapılan Oylamada En Çok Oyu Alandan Başlamak Üzere Oluşan Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Asıl ve Yedek Listesi


YÖNETİM KURULU
1-N.Doğan ALBAYRAK
2-Keziban ZÜNGÜR
3-Gül TOPKAYA
4-Lütfiye KADER
5-Ahmet KAYA
6-Meryem ÖZŞENLER
7-Kadriye BÜYÜKBURÇ
8-Mehmet DÜZGÖREN
9-Aynur ATAŞ

YÖNETİM KURULU YEDEK
1-Naime ŞİŞMAN
2-Köksal COŞKUN
3-Fatma BAŞTÜRKMEN
4-Ahmet Taşkın AYDIN
5-Semra TAŞKIN
6-Nimet YIKAMACI
7-Kadir KARPUZ
8-Hasan YORULDU
9-Alper GÜLAY

DENETİM KURULU
1-Ufuk DOĞAN
2-Şahap CESUR
3-Kürşat YILMAZ

DENETİM KURULU YEDEK
1-Akgül SÖNMEZ
2-Erhan ÖZDEMİR
3-Adem DEMİRHA.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir