FİLENİN SULTANLARININ RAKİBİ, SIRBİSTAN

Filenin Sultanları, geriden gelip İtalya’yı 3-2 yendi ve 2023 Avrupa Şampiyonası’nda 8’de 8 yaparak finale yükseldi. Rakibi ise Sırbistan oldu.

Almanya’da oynadığı C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran “Filenin Sultanları”, bu turda ise ev sahibi Belçika’yı yenerek çeyrek finale yükseldi.

Daha sonra şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde de Polonya’yı da set vermeden mağlup eden ve 7’de 7 yapan milli takım, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8’inci maçında yarı finalde İtalya’yı devirip 8’de 8 yaptı.

Organizasyonda 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmasına Brüksel ev sahipliğinde Sırbistan ile final maçını yapacak.

Sonuncusu 2021’de olmak üzere tarihinde 3 kez Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set dahi vermeden 7 maçını da kazanarak geldi. İtalya, grup maçlarının yanı sıra son 16’da İspanya’yı, çeyrek finalde ise Fransa’yı 3-0’la geçti.

Türkiye, bu yıl FIVB Milletler Ligi’nde iki kez karşılaştığı İtalya’yı iki maçta da set vermeden 3-0’lık skorlarla mağlup etmişti. A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası finalindeki rakibi ise Sırbistan oldu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir