DEPREMZEDELERİ DE KULLANAN MAFYAYA ALABORA OPERASYONU

Kahramanmaraş merkezli Asrın Felaketinde faaliyet gösteren deprezedeler üzerinden de haksız kazanç sağlama yönelik, faaliyet göstermeye çalışan mafya tipi kişilere, İzmir merkezli üç ilde Kara, hava ve denizden ‘Alabora’ adlı operasyon düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekiplerince Mafya tipi haksız kazanç sağlayan kişilere operasyon düzenlendi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisi ekiplerince , Urla Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İzmir genelinde haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile silah mühimmat ve tehlikeli madde kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Protokol şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Özellikle iş insanları başta olmak üzere mağdur edilen şahıslara yönelik silahlı tehdit ve şiddet uygulayan, nitelikli yağma ve şantaj yapanlara operasyon yapıldı. Örgüt bünyesinde açık veya gizli işbölümü bulunan, hiyerarşik yapıya sahip, suç işlemeyi süreklilik haline getirmiş ve suç işlemeye elverişli malzemeye sahip, haksız çıkar sağlamayı amaçlayan kişiler yakalandı.  

Liderliğini S. T. isimli şahsın yaptığı Suç Örgütü ve mensupları ile ilgili,  yine bu suç örgütüne, yasadışı olarak silah temin eden şahıslara yönelik Şubatı ssn günü 28.02.2023 tarihinde sabah erken saatlerde ‘Alabora’ ismi verilen operasyon yapıldı.

İzmir merkezli Aydın ve Adana illerinde bulunan 30 ikamet, 3 işyeri adresi ve 4 araçta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakaladılar.

Söz konusu operasyonlarda; Polis Özel Harekat Timleri, Deniz Polisi ve Polis Helikopteri tarafından da destek verilmiştir. 125 ekip ve toplam 350 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda ise; 35 hedef şahıstan 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari Beş şüpheli şahıs hakkında da yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Gerçekleştirilen operasyon çalışmalar kapsamında; 26 adet Tabanca, 1 adet Suikast Silahı, 7 adet pompalı tüfek, çok sayıda tabanca fişeği ve tüfek kartuşu ele geçirildi. Ayrıca 28 adet uyuşturucu hap ve 340 gram Metamfetamin ile örgütsel dökümanlar ele geçirilmiştir. Şüpeliler ile ele geçirilemeyen şahıslar hakkında, soruşturma süreci devam etmekte olup ilerleyen günlerde gözaltı sayısının artması öngörülmektedir. İzmir Polisi, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” Şeklinde ifadelere yer verildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir