KONUTTAKİ ARZ TALEP DENGESİZLİĞİ, FİYAT ARTIŞINI TETİKLİYOR

Konuttaki Arz Talep Dengesizliği, Fiyat Artışını Tetikliyor

Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar, yüksek enflasyonun inşaat malzemeleri ve arsa bedellerinin de artmasına neden olduğunu belirtti; bu durumun arz ve talep dengesini bozduğunu söyledi.

Üretimi azalan konutlara karşın konuta olan talebin ise her geçen gün arttığına dikkat çeken Acar, son bir – iki yılda ev ve ofis fiyatlarının katlanarak yükseldiğine dikkat çekti.

Artan nüfus ve evliliklerin konut talebini de canlı tuttuğunu vurgulayan Seyhun Acar “2021 yılında evlilik sayısı 561 bin olarak gerçekleşti. 2022 rakamları henüz açıklanmadı fakat 2023 bunun altında olmayacak. Hatta çok üstüne çıkabilir. Nüfus artışı etkisi de eklenince evliliklerdeki artış %17 civarı, 2022 de ruhsat alınan daire sayısında ibe %32 düşüş var. Yani biri %17 artarken diğeri %32 azalıyor. Arz talep dengesi iyi şaşmış durumda. Bir yandan da yeni arsa üretilmiyor. Artan nüfusla birlikte yeni ev almak isteyenler fiyatlardan dolayı kiraya devam etmek zorunda kalıyorlar. Kiralığa da çok talep olması kira rakamlarını da ciddi şekilde yükselişe geçirdi. Bu artış trendi devam edecek” diye konuştu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir