KINIK BELEDİYE BAŞKANI DR. SADIK DOĞRUER’İN BİRLİK BERABERLİĞE VERDİĞİ ÖNEM, YAPTIĞI DESTEKLER DEVAM EDİYOR. KINIK YÖRÜK TÜRKMEN ÇEPNİ VE MUHACİRLER DERNEĞİ AÇILDI
İzmir’in Kınık ilçesindeki merkez çarşında bulunan Yörük Türkmen Çepni ve Muhacirler Derneği binası düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa katılan Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Bugün burada bulunmamıza vesile olan, bu derneğin kuruluşunda emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Kültürlerimiz her ne kadar farklı olsa da, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşadığımızın en güzel örneğisiniz” dedi.
ÇOK KÜLTÜRLÜ YAŞAM TÜRK MİLLETİNİN ZENGİNLİĞİ
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer de konuşmasında bu çok kültürlü yaşamın, Türk milletinin zenginliği olduğunu belirterek “Bizler, bir kilimin motifleri gibi, uyum içinde eşsiz bir esere dönüşmüş, bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bütün renklerimizin, kültürlerimizin yaşaması bizim için çok değerli. Bugün burada açtığımız dernek, Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacir hemşehrilerimizin kültürlerini yaşatacak ve kültürel zenginliğimizi sürdürecektir. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz. İlçemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Açılışta konuşma yapan dernek başkanı Mehmet Oğuz, “Bizler farklı kültürlerde yaşasak da, bir bayrak altında barış içinde yaşayan aziz Türk milletinin fertleriyiz. Bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan kültürümüzü genç nesillere aktararak, yaşamasını sağlamaktır. Bizler bu yolda devam ederken desteğini esirgemeyen belediye başkanımıza ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kınık merkez çarşısında bulunan dernek binasındaki açılışa; Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Jandarma komutanı Oral Kaymak, Emniyet Müdürü Murat Coşkun, Esnaf Odası Başkanı Uğur Ağar, daire amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çok sayıda vatandaşın ve dernek üyelerinin katıldığı açılışta, kurdele kesiminin ardından katılımcılara ikramlarda bulunularak, Yörük, Türkmen, Çepni ve Muhacir kültürleri anlatılarak; kültürel ürünlerle dekore edilmiş dernek yerinde ziyaret edildi.