CHP’Lİ KÜÇÜKOĞULLARI : BAŞTACIMIZ KADINLARA YÖNELİK ZULÜME SON VERECEĞİZ

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları’ndan basın metni; BAŞ TACIMIZ KADINLARA YÖNELİK ZULÜME SON VERECEĞİZ”

Son beş gün içinde kadınlarımız Bahar’ın, Hüsniye’nin, Vahide’nin, Yasemin’in,  Nursel’in erkek şiddeti ile yaşamlarına son verildiğini üzülerek öğrenmiş durumdayız.  Kızgınlığımız, üzüntümüz  tarifsizdir.

Baş kumandanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Dünya yüzünde gördüğümüz herşey kadının eseridir” ” Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”  demiştir.  Baş tacımız olan kadınlara yönelik aratarak devam eden şiddetle ve her türlü şiddetle mücadele ve bu şiddete son vermek ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır.

Kadınların özgürlük, eşitlik taleplerine dönük olarak gerçekleşen ve  binlerce kadının yaşam hakkını elinden alan bu şiddet erkek egemen zihniyetin ve kadın erkek eşitliğine aykırı bir anlayışın  ürünüdür.

Öldürülen kadınlarımıza yönelik cinayetler ilk olmayıp, AKP iktidarının erkek egemen ve kadın erkek eşitliğine aykırı, şiddeti körükleyici sistemli politika ve uygulamalarının ve söylemlerinin bir ürünü olarak ülkemizde binlerce kadın eril şiddetin kurbanı olmuş ve bu cinayetler son yıllarda artarak devam etmiş ülkemiz adeta kan gölüne dönmüştür.  Son olarak  AKP İktidarı kadına yönelik şiddete son vermeyi hedefleyen İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN Türkiye’nin imzasını çekerek, kadınları şiddet karşısında korumasız bırakarak,  kadına yönelik şiddeti körüklemiş, eril şiddete cesaret vermiştir.

Chp olarak diyoruz ki  Kadın – Erkek fırsat eşitliğine ilişkin ve şiddetin önlenmesine ilişkin bütüncül politikaların uygulanması,  kadını şiddete karşı koruyucu önleyici yasaların güncellenerek etkin hale getirilmesi, eğitim ve öğretim, kültür, sanat vs faaliyetlerde şiddeti önlemeye dikkat çeken ve kadın erkek eşitliği ve eril şiddete son verilmesine yönelik bilinci verecek etkinliklere öncelik verilmesi ve  acilen İstanbul Sözleşmesi’ne taraf olunması gerekmektedir.  Biz  söz veriyoruz iktidara geldiğimizde ilk işimiz İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE TARAF OLACAĞIZ. Kadına yönelik şiddeti bitirmek için her türlü yasal ve idari düzenlemeyi yapacak, kadın erkek eşitliğinden hareketle her türlü eğitim, öğretim ve kültür politikaları oluşturacak ve kadına yönelik şiddeti bitireceğiz.

KADIN VE ERKEĞİN EŞİT OLDUĞU, Eril şiddetin olmadığı, çağdaş, laik bir dünya tahayyülümüz ve hedefimiz ile kadına şiddete son verilmesi bizim vicdani görevimizdir. 

Canice öldürülen kadınlarımız Bahar’ın, Hüsniye’nin, Vahide’nin, Yasemin’in,  Nursel’in tüm failleri ve sorumlularını, eril şiddeti teşvik eden AKP iktidarını kınıyor bu cinayetlerin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ediyor, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyor İstanbul sözleşmesi yaşatır diyoruz.

Birde sizlere şunları söylemek istiyorum.Kazım Eroglu T.T.K genel müdürü geçmişteki kozluda ki maden kazasında suçlu bulunmuş böyle sözüm ona başarısından dolayı 2017 de vekaleten 2019 da da asalaten T.T.K’ ya atanmış hatta yargılanması devam ediyor hala…O yüzden bu ülkede yürekler vicdanlar kömür karası olmuş kaderine terk edilmiş kadınlarımız, kaderine terk edilmiş ülkemiz, yazıktır, ayıptır, günahtır yahu. Ucuz ölümlerin baş ülkesi olduk. Utanmaz AKP duyuyor musunuz.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir