PATİLERE MODERN EĞİTİM EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE

Ege Üniversitesi(EÜ)’inde patili can dostlar için Hayvan Hakları Günü’nde modern eğitim alanı hizmete açıldı.

Ege Üniversitesi(EÜ)’nde, patili can dostlara daha uygun bir yaşam alanı oluşturmak, eğitimlerini kolaylaştırmak amacı ile Hayvan Hakları Topluluğu Hayvan Eğitim Alanı, düzenlenen törenle personelin katılımıyla hizmete açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hayvanlara ve doğaya karşı duyduğumuz sevginin ve sorumluluğun bir yansıması olan bu örnek tesis ile patili dostlarımıza barınma, beslenme ve veterinerlik hizmetleri sağlayacağız. Bu modern tesisin oluşmasında emeği geçen öğrenci ve çalışanlarımıza teşekkür ederim.” Dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak’ın öncülüğünde, modern hayvan eğitim alanı, personelin katıldığı düzenlenen hizmete açıldı. Hayvanları Koruma Günü’nde Ege Üniversitesi kampüsünde anlamlı bir açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüsümüzde faaliyete geçirdiğimiz ‘Hayvan Hakları Topluluğu Eğitim Alanı’nın açılışını hayvansever öğrencilerimiz ve personelimizle gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizi karar alma süreçlerimize dâhil etme anlayışımızın somut bir göstergesi olan bu anlamlı gün, bizim için oldukça değerli. Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğumuzla ortak akılla yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde doğanın en kutsal varlıkları olan hayvan dostlarımız için kampüsümüzde sımsıcak bir yuva açmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Doğanın ve ekolojik dengenin bir bütün olarak korunması, insanlar kadar bu dünyayı birlikte paylaştığımız diğer canlılar için de oldukça önem taşımaktadır. Bu noktada bizlere özellikle üniversitelere ciddi görevler düşmektedir. İçinde yaşadığımız doğayı paylaştığımız diğer canlılara karşı sorumluluk taşımak ve buna paralel olarak eylem planları oluşturmak toplumumuzun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli sembollerden biridir. Bizler de Ege Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinciyle hareket ediyor, her platformda öğrencilerimizle, STK’larla ve alanında uzman akademisyenlerle bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

“Doğa dostu pek çok çalışma hayata geçirildi”

Hayvanlara, doğaya karşı sorumluluk ve sevgi hissetmeyen bireylerin insan sevgisinden söz etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Doğayı paylaştığımız tüm varlıkları bir bütün olarak sevmeli,  davranışlarımızı bu sevgi üstüne temellendirmeliyiz. Bu, bizim temel insanlık vazifemizdir. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren doğaya ve doğanın içinde bir bütün olan tüm canlılara karşı duyduğumuz sorumluluğun bilinciyle hareket ettik ve pek çok ilke imza atarak doğa dostu pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Kampüsümüzde 110 bin metrekare olan yeşil alan oranını son 5 yılda 420 bin metrekareye çıkardık. Çevreci aydınlatmalar ile kampüsümüzü 7/24 aydınlık hale getirdik. Yürüttüğümüz çevre dostu çalışmalar sayesinde Green Metric’te dereceye giren Üniversitemiz,  YÖK tarafından açıklanacak olan Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Kampüs Projesinde Türkiye’deki ilk dört üniversite arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Kampüsümüzde yapmış olduğumuz sevgi odaklı çalışmalar sayesinde doğanın tüm unsurlarına hep birlikte sahip çıktık. Bugün, bunun haklı gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir