GÜVENLİK VERİLER AÇIKLANDI: 2024’TE ÖGNET’TEN 3 MİLYON İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜVENLİK VERİLER AÇIKLANDI: 2024’TE ÖGNET’TEN 3 MİLYON İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

“2024’TE ÖGNET’TEN 3 MİLYON İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

 

İzmir Ticaret Odası’nda özel güvenlik sektörünün dünü bugünü yarını ve geleceği Çalıştayına ev sahipliğinde düzenleniyor.

TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, “Özel Güvenlik Hizmetleri Sektörü tek tip üniforma istiyor.”

Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından geliştirilen dijital projelerin sektördeki verimliliği artırmak ve denetim süreçlerini güçlendirmek adına önemli katkılar sağladığını dile getiren Yazıcı, “Özel güvenlik sektöründeki tüm başvuru işlemlerin dijital ortamda kamu kuruluşlarına gitmeden yürütülmesini sağlayan Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi (ÖGNET) hem vatandaşlara hem de sektör paydaşlarına başvuru ve bildirimlerde büyük bir kolaylık sunmaktadır. Yalnızca geçen yıl yaklaşık 3 milyon işlem bu ortam üzerinden gerçekleştirildi. Bunu yanında ateşli silahların ruhsatlandırılması ve takibi amacıyla geliştirilen ateşli silahlar projesi sayesinde bugüne kadar 1,5 milyon silah ruhsatı dijital ortamda düzenlenmiş, ruhsatlandırma süreçleri şeffaflık ve hız kazanmıştır. Sivil kullanım amaçlı patlayıcı maddelerin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm süreçlerin dijital ortamda takip edildiği Patlayıcı ve Silah Bilgi Sistemi (PATBİS) potansiyel güvenli risklerini minimize etmekte, Avrupa standartlarına uygun barkodlama sistemi ile patlayıcıların uluslararası ticaretine engel olan kısıtlamaları ortadan kaldırılmıştır. Bu projelerin yalnızca mevcut ihtiyaçları karşılamakla kalmadığını aynı zamanda Cumhurbaşkanlığının dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda başkanlığımızın dijital dönüşüm vizyonunun birer göstergesi” ifadelerini kullandı.

2024’TE ÖGNET’TEN 3 MİLYON İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ’

‘BELİRLEYİCİ OLACAKTIR’

“Sıradaki hedefimiz; dijitalleşme sürecinde bir adım öteye giderek, yapay zeka destekli sistemleri de sektöre entegre etmek olacaktır” diyen Yazıcı, “Yapay zeka teknolojilerinin veri analitiği, tehdit algılama ve hızlı müdahale mekanizmalarının da sunduğu avantajlar sektörün geleceğinde belirleyici olacaktır. Bu kapsamda geliştirilecek yapay zeka tabanlı güvenlik sistemleri özel güvenlik görevlilerinin olaylara daha etkin müdahale etmesine olanak tanırken eğitim süreçlerinde kullanılacak simülasyonlar çalışanların mesleki yeterliliklerini de artıracaktır. Başkanlık olarak bizler bu dönüşümün öncüsü olmayı ve sektörü modern çağın gereklerini uygun hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

GÜVENLİK VERİLER AÇIKLANDI: 2024’TE ÖGNET’TEN 3 MİLYON İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘TEK TİP ÜNİFORMA TALEP EDİYORUZ’

TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gökhan Arıkan, “Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığımızın önemli projelerinden biri olan, ÖGNET ile tüm işlemler elektronik ortamda yapılmaya başlandı. Kurulan güvenli ağ üzerinden Jandarma Genel Komutanlığı ve bağlı birimlerinin de projeye erişimi sağlanmış oldu. Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Entegrasyonu (KAAN) Uygulaması ise ülkemizin tamamında uygulanan tek milli uygulama olma özelliği taşıyor. Hepimizin çok önemsediği Özel Güvenlik Eğitimlerini Geliştirme Alan/Branş Eğitimleri Projesi (ÖZGE) ise 2025 yılı itibariyle hayata geçecek. Bu proje ile özel güvenlik eğitim sistemi büyük ölçüde değişecek, branşlaşma ve uzmanlaşmaya imkân verecek alan eğitimleri hayata geçirilerek, özel güvenlik görevlileri, yalnızca eğitim almış olduğu alanda görev alabilecek” açıklamalarında bulundu. Özel sektörde çalışan özel güvenlik görevlilerinin de kamuda olduğu gibi tek tip üniforma giymesini talep ettiklerini belirten Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçiciliği artırmak ve özel güvenliğin kimliğini daha belirgin hale getirmek için devletin koyduğu üniformayı bizim de kullanmamızı talep ediyoruz. İnşallah 2025’te tamamen tek tip üniformaya gireriz.”

ÇALIŞTAY 3 GÜN SÜRECEK

3 gün sürecek çalıştayın ilk günü ilk panel ‘Özel Güvenlik Görevlilerinin Özlük ve Mali Hakları’ başlığında gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk günü, ‘Özel Güvenlik İzinleri, Faaliyet İzni ve Sonlandırılması, Bildirim ve Başvurular’ başlıklı 2. panel ile sona erecek. Çalıştay’ın 16 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek ikinci bölümü, ‘Çalışma İzni, Özel Güvenlik Görevlilerinde Aranacak Şartlar, Özel Güvenlik Görevlilerinin Yetkileri, Özel Güvenlik Silahları, Üniforma ve Teçhizat’ başlıklı 3. panel ile başlayacak, aynı gün gerçekleştirilecek 4. panelde ‘Özel Güvenlik Eğitimleri’ konuşulacak. 17 Ocak Cuma günü gerçekleşecek 5. panelde ‘Geçmişten Günümüze Özel Güvenlik Uygulamaları’, aynı gün olacak 6. panelde ‘Yasaklar, Ceza Hükümleri ve Denetim’ konu başlıkları ele alınacak.

Bunları da sevebilirsiniz