FRANSA’DA OLİMPİYATLAR ÖNCESİ BOMBA ALARMI

FRANSA’DA OLİMPİYATLAR ÖNCESİ BOMBA ALARMI

Fransa’da düzenlenen olimpiyatlar öncesi bomba alarmı verildi.

Paris Olimpiyatları öncesi; Fransa treni kundaklandı. Bomba ihbarı yapılan Otobüslerde de emniyet için terminaller boşaltıldı. Hava alanında da bomba ihbarı yapıldı.

Yetkililerin, biletlerin ertelenmesini ancak başka terminallere gidilmemesini istedikleri açıklandı.

Son dakika haberi: Fransa’daki Mulhouse Havalimanı bomba alarmı üzerine güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Olimpiyat Oyunları için yüz binlerce seyircinin yollarda olduğu sırada demiryolları da hedef alınmıştı.

NEDENİ AÇIKLANDI

AFP’nin edindiği bilgiye göre, Mulhouse yakınlarındaki Saint-Louis’de (Haut-Rhin) bulunan Basel-Mulhouse uluslararası havalimanı bu sabah boşaltıldı. Havalimanının “güvenlik gerekçesiyle” tahliye edildiği kaydedildi.

 

Havaalanının internet sitesinden yapılan açıklamada da “Güvenlik nedeniyle terminal boşaltılmak zorunda kaldı ve şu anda kapalı” dendi.

BOMBA İMHA UZMANLARI HAVALİMANINA GELİYOR

Haut-Rhin valiliğine göre, şüpheyi ortadan kaldırmak için bomba imha uzmanları çağrılacak.

Mulhouse Havalimanı’nda geçtiğimiz yıl boyunca birçok kez bomba paniği yaşanmıştı.

OLİMPİYATLAR ÖNCESİ ORTALIK KARIŞTI

Öte yandan Paris 2024 Olimpiyatları kapsamında Olimpiyat meşalesi geçişinin sona ermesine ve Seine Nehri boyunca 320 binden fazla seyircinin katılması beklenen açılış töreninin başlamasına saatler kala, ülke genelinde demiryollarında aksaklıklar meydana gelmişti. Bazı demiryollarında kundaklama vakaları meydana gelmiş, yolculara yolculuklarını ertelemeleri yönünde çağrıda bulunulmuştu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir