GÜMRÜKTE RÜŞVET VE YOLSUZLUK OPERASYONU!

GÜMRÜKTE RÜŞVET VE YOLSUZLUK OPERASYONU!

RÜŞVET VE YOLSUZLUK OPERASYONUNDA ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

İzmir’de Aliağa Gümrüğü ve kentte bulunan gümrük müşavirliklerine yönelik geniş çaplı yolsuzluk operasyonu gerçekleştiriliyor. Operasyonda polis ekiplerinin Aliağa Gümrüğü’nde aramalara başladığı bildirilirken, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından onlarca kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

SABAH SAATLERİNDE POLİS DÜĞMEYE BASTI

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa Gümrüğü’nde çalışan memurlar ve İzmir’de bulunan çok sayıda gümrük müşavirinin, yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarını gerçekleştirdiklerini tespit etti.

Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah saatlerinde düğmeye basan ekipler, Aliağa Gümrüğü’nde aramalara başladı.

 

78 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

139 şüpheli arasında; 17 gümrük memuru, 1 TSE personeli, 35 farklı gümrük müşavirliği firmasının 40 şirket ortağı, yöneticisi, 15 farklı şirket müdürü, 47 şirket çalışanının olduğu öğrenilirken, operasyonda; 16’sı kamu görevlisi olmak üzere 77 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu belirledi.

Soruşturmayla ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİNİN KUZENİ DE GÖZALTINDA!

Aralarında CHP’li bir İzmir Milletvekilinin kuzeni iddia edilen D.P ninde bulunduğu toplam 78 kişi gözaltına alınarak emniyette sorguları devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Gümrük Müdürlüğü’ndeki bilgisayarlarda yerinde kopyalama/imaj işlemi yaptığı belirtildi.

Soruşturmayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığında görevli iki kaçakçılıkla savcısı sürdürdüğünü kaydedildi.

#Aliağa Gümrüğü

#rüşvet

#operasyon

#yolsuzluk

#CHPİzmirMilletvekilleri

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir