DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU FOÇAD’DA DA YAŞANDI

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU FOÇAD’DA DA YAŞANDI

İzmir’in sahil ve turistik ilçesi Foça’yı, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çoşkusu sardı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutladı.

Türkiye’nin denizcilik mirasını ve denizciliğin önemini vurgulayan bu anlamlı gün, Foça’da renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlama etkinliklerine, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkan, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, denizciler ve Foçalılar katıldı.

Foça’daki kutlamalar Atatürk Anıtı’na Foça Liman Başkanlığı çelengi sunumu, protokol konuşmalarıın ardından şenliklere geçildi.

Çelenk sunma töreni ardından İZDENİZ Foça Gemisi ile denize açılan protokol üyeleri, Atatürk Adası yakınında denize Deniz Şehitlerine Saygı çelengi bıraktılar.

 

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU FOÇAD’DA DA YAŞANDI

 

Üsteğmen Öztürk Karaburun’dan Foça’ya yüzdü

default

Jandarma Genel Komutanlığı 185’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Jandarma Gücü Komutanlığı Yüzme Takımı Sporcusu Jandarma Üsteğmen Emre Öztürk, Foça’da alkışlarla karşılandı. Karaburun’dan Foça’ya olan 23 kilometre mesafeyi 5,30 saatte tamamlayan Öztürk, ‘‘Vatanın her yerinde milletimizin emrindeyiz’’ dedi.

 

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU FOÇAD’DA DA YAŞANDI

Yarışmalar heyecanla izlendi. Küçükdeniz Limanında düzenlenen yüzme, denizden tabak çıkarma, bayrak alma, motorlu tekneler yarışmaları büyük ilgi gördü. Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanında, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bandosu konser verirken, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından teçhizat sergisi açtı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, sualtı temizlikleri gerçekleştirildi, vatandaşlara balık-ekmek ikram edildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir