YAKALANDILAR ; 16 KİŞİYİ ATM’DE DOLANDIRMIŞLARDI

YAKALANDILAR ; 16 KİŞİYİ ATM’DE DOLANDIRMIŞLARDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Şube dolandırıcılara fırsat vermedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Nitelikli Dolandırıcılık suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda şüpheli şahıslar yakalndı.

Yapılan açıklamada, “ülkemizde faaliyet gösteren araç kiralama şirketlerinin gerçeklerinden zor ayırt edilebilecek şekilde sahte internet sitelerini oluşturdukları öğrenildi. Oluşturulan siteler üzerinde yabancı şahısların kimlik bilgileri kullanılarak açılmış olan GSM hatlarını tespit edildi. Tespitlerde irtibat bilgisi olarak siteler üzerine ekledikleri, vatandaşların araç kiralamak için oluşturulan sahte siteye tıkladıklarında, site üzerinde bulanan yabancı uyruklu şahıslara ait GSM hatları üzerinden vatandaşlar ile iletişime geçtikleri, akabinde whatsapp üzerinden dolandırdıkları öğrenilince operasyon başlatıldı.

Şüpheliler, yaptıkları yazışmalar neticesinde vatandaşların algı yeteneklerini zafiyete uğratmaları suretiyle müştekilere vermiş oldukları İBAN numaralarına para transferi yaptırdıkları anlaşıldı.

Yapılan araştırmalarda söz konusu paraların hesap sahipleri veya banka hesaplarını yöneten kişiler tarafından ATM’ler aracılığıyla çekildiği, şüpheli şahısların SGK kayıtları ile banka hesaplarına gelen paraların mali profilleri ile uyuşmadığı anlaşıldı.

Bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğu, şüphelilerin uzun zamandan bu yana mükerrer şekilde yaptığı da tespit edildi.

Nitelikli Dolandırıcılık suçlarını işledikleri ve söz konusu suçu meslek haline getirerek hâksiz kazanç sağladıkları, adı geçen şüphelilerin birlikte hareket ederek soruşturma dosyası kapsamında 16 müştekinin toplamda 111.400,00 TL dolandırmak suretiyle haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir.
Soruşturma kapsamında 26.01.2024 günü İzmir merkezli olmak üzere; İstanbul, Batman, Balıkesir, Diyarbakır, Edirne, Iğdır, Samsun, Trabzon ve Van illerinde bulunan adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonda 36 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan arama neticesinde çok sayıda dijital materyallere el konulmuştur. Konu ile ilgili şüpheliler hakkında adli işlemleri devam etmektedir.
Suç ve suçlular ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir