ÇETELER ÇÖKERTİLDİ, İZMİR VALİSİ ELBAN’DAN 4 AYLIK RAPOR    

ÇETELER ÇÖKERTİLDİ, İZMİR VALİSİ ELBAN’DAN 4 AYLIK RAPOR    

İzmir Valisi Doktor Süleyman Elban, 2023 yılının son ayında kentteki suç oranları ile ilgili bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Vali Dr Süleyman Elban, her türlü ihbar için 112’nin aranmasını isteyerek “ Bu gün itibariyle 39 çete çökertildi.”  Dedi.

 Göreve geldiğinden bu yana 4 aylık süreçte İzmir’de yapılan operasyonlar ve çalışmaları aktaran Elban, raporları  basın mensupları ile paylaştı.

Düzenlediği basın toplantısında İzmirlilere de bir çağrıda bulunan Vali Elban, “Etrafınızda suç unsuru teşkil eden her türlü konuyu 112 ihbar hattımızı arayarak ihbar edin” dedi.

Sözlerine 4 aylık görevde oluşuna vurgu yaparak başlayan Elban, “İzmir’de göreve başlama itibari ile 4 ayı doldurduk. Bu süreç içinde şehrimizi tanımaya çalıştık, şehirdeki vatandaşları, paydaşları, kurumları, coğrafyayı tanımaya çalıştık. Dolayısıyla yoğun bir tanıma öğrenme dönemi geçirdik. İlk günden itibaren tüm kamu hizmetlerinin sürdürülmesi ile ilgili çaba içindeyiz. Bugün bu süreçte güvenlik konusuyla ilgili yaptığımız çalışmaları paylaşacağız.” Dedi.

İzmir’deki göçmen kaçakçılığı ile ilgili bilgiler paylaşan Elvan, “İlimiz Türkiye’nin 3 büyük metropol ilinden bir tanesi. Göçmenler konusunda burada ciddi bir gündem var. Ege Sahilinde olmamız nedeniyle göçmen kaçakçılığı da ayrı gündemimiz oluyor. Bu 4 aylık süreç içinde emniyetimiz, sahil güvenliğimizin yürüttüğü operasyonlar ile 21 bin 619 kaçak göçmen yakalandı. Bizim için önemli olan konu bu işler ile ilgili organizatörlük yapan 385 organizatörün yakalanması ve adli makamlara teslim edilmesidir. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili çalışmalarımız yoğunluğunu arttırarak devam edecektir. İlimizde göçmen konusunun gündemde alt sıralara gelmesi hatta gündem olmaması için sürekli çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Uyuşturucu ile mücadelenin altını çizen Vali Elban, “Uyuşturucu konusu her şehirde olduğu gibi bizim de maalesef vatandaşlar tarafından en çok şikayet aldığımız konulardan bir tanesi. Bununla ilgili tüm birimlerimiz 24 saat esasına göre her türlü denetime ve istihbahrat çalışmalarını ve bu işle uğraşan örgütlerin takibi konusunda yoğun bir çalışma içindeler. Bunların satıldığını düşündüğümüz ya da ihbar olan işyerleri, sokaktaki satıcılar ile ilgili yoğun çalışma içindeyiz. Son 4 ayda 10 bin 256 uyuşturucu olayı meydana geldi. 11 bin 650 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu satan, torbacı dediğimiz kişiler ve uyuşturucu ile ilişiği olan kişiler yakalandı. Bu kişilerle birlikte 455,5 kilo uyuşturucu, 1 milyon 247 bin adet de sentetik hap ele geçirildi. Arazide de 7614 kök Hint kenevir ele geçirildi. Biz gençlerimizin uyuşturucuya bulaşmaması ile ilgili önleyici çalışmalarımızı sürekli yürütüyoruz. Önleyici faaliyetler yürütürken yürüyen yasa dışı işler ve tehdit edici durumlara karşı da tüm kolluk birimlerimiz teyakkuz ve çalışma içinde. Bu çalışma ile bu veriler ortaya çıkıyor. Kolluk birimlerimiz uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı gibi konularda çalışmalar yürütürken, öbür taraftan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için faaliyet yürütmek, hem de yasa dışı birçok konuda denetimleri arttırma görevi var” dedi.

ÇETELER İLE MÜCADELE

Vali Dr Elban, basın toplantısı düzenlendi gün 18 Aralık’taki 4 aylık Asayiş değerlendirmesinde , “Bugün itibariyle 39 çöketilmiş oldu. 486 kişi de bu konuyla ilgili yakalanarak Adli mercilere teslim edilmiştir. ” Dedi.

Vali Elban, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Toplantı sonrası da okullarda yapılan uyuşturucu ile ilgili mücadele kapsamındaki icraatların öğleden sonra değerlendirilerek açıklama yapılacağını belirterek, bu gibi toplantıları her ay yapılmasını da planladıklarını açıkladı.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, ve İl Jandarma Komutani Tuğgeneral Osman Kılıç ie birlikte Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Veli Şakır da hazır bulundu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir