Doğruyol: “Sağlıkta Şiddete Karşı Sessiz Kalan Yöneticiler Personelini Korumuyor”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: “Sağlıkta Şiddete Karşı Sessiz Kalan Yöneticiler Personelini Korumuyor”

Doğruyol: “Sağlıkta Şiddete Karşı Sessiz Kalan Yöneticiler Personelini Korumuyor”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mustafa Kuzugüden’in açığa alınmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında dikkat çeken detaylardan biri, Kuzugüden’in ellerinin kelepçeli, ağzının ise siyah bantlı olmasıydı.

Ahmet Doğruyol, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek adına yeterli tedbirlerin alınmadığını ve bu konudaki yasal düzenlemelerin yetersiz kaldığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının her gün şiddete maruz kaldığını belirten Doğruyol, bu duruma sessiz kalan yöneticileri eleştirdi.

Doğruyol: “Sağlıkta Şiddete Karşı Sessiz Kalan Yöneticiler Personelini Korumuyor”

“Yöneticiler Personelini Korumuyor”

Doğruyol, sağlık sektöründe şiddet olaylarının artmasına rağmen, yöneticilerin kendi personelini koruyamadığını ifade etti. Özellikle Mustafa Kuzugüden’in, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını bir televizyon programında dile getirmesinin ardından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 15. maddesi gerekçe gösterilerek, iki ay boyunca açığa alınmasını sert bir dille eleştirdi.

Kuzugüden’in tüzel kişiliği olan bir sendika temsilcisi olarak basına açıklama yapmasının yasal olduğunu belirten Doğruyol, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu kararıyla hukuku çiğnediğini savundu. “Bu yöneticiler kanunları bilmiyor mu, yoksa kanunları tanımıyor mu?” diye soran Doğruyol, bu iki gerekçenin de kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Artıyor

Açıklamada, son günlerde hastanelerde yaşanan şiddet olaylarına da dikkat çekildi. Kahramanmaraş’ta bir kadının hastaneye pompalı tüfekle girip doktorları rehin alması, Balıkesir Edremit Devlet Hastanesi’nde bir hastaya silahlı saldırı ve İzmir’de doktorlara yönelik fiziki saldırılar, basın toplantısında örnek gösterildi.

Doğruyol, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin tehlikede olduğunu ve bu durumun artık günlük bir hal aldığını belirtti. Sağlık çalışanlarının güvenlik endişesiyle görev yaptığını vurgulayan Doğruyol, iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında işverenlerin çalışanların güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu, ancak bu yükümlülüğün yerine getirilmediğini ifade etti.

“Adalet İstiyoruz”

Basın toplantısında, sendika temsilcilerine yönelik disiplin soruşturması yapılmaması gerektiğini belirten 2005/14 sayılı genelgeye atıfta bulunuldu. Buna rağmen, Mustafa Kuzugüden hakkında disiplin soruşturması açılmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Doğruyol, “Biz adalet istiyoruz. Yöneticilerden kanunlara uymalarını bekliyoruz” dedi.

Son olarak, Mustafa Kuzugüden’in açığa alınmasıyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını belirten Doğruyol, adaletin yerini bulacağına inandıklarını dile getirdi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir