Site icon İntroHaber

TUGAY, DAĞCILIK FEDRASYONU NA ADAY OLDU 

 

TUGAY, DAĞCILIK FEDRASYONU NA ADAY OLDU

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu adayı Ertuğrul Tugay’dan delegelere önemli açıklamalar

Türkiye Dağcılık Federasyonu seçimlere hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Spor Daire Başkanı  Ertuğrul Tugay’da aday olduğunu açıkladı.

Dağcılık Federasyonu adayı Ertuğrul Tugay’dan delegelere önemli açıklamalar geldi.

Federasyonu adayı Tugay,  delegelere yaptığı açıklamada, “Sayın delegasyon öncelikle  kendimi sizlere anlatarak  başlayıp ; seçildiğimde ki seçileceğim  ve Dağcılık camiamıza  yönetim kurulu ile yapacaklarımı sizlere   projelerimizle  sunmak istiyorum.” Dedi.

Tugay, “Dağcılığa 1987 yılında, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’ne (İDADIK) üye olarak başladım. 1996- 2000 yıllarında kulüp başkanlığı yaptım. 2001 yılında Türkiye Dağcılık Federasyonu kurullarına seçildim. 2012 yılına kadar yönetim kurulu üyeliği, 2016-2024 yılları arasında ise As başkanlık görevini yürüttüm.

Türkiye’de Dağcılık Federasyonu’nun Dağcılık branşında verdiği tüm eğitimleri tamamlayarak birinci kademe antrenör unvanına sahip oldum.

Ülkemizde Dağcılık anlamında önem arz eden dağlara yaz ve kış koşullarında tırmanışlar yaptım. Yurt dışında İran, Gürcistan, Rusya, Kırgızistan, Tacikistan ve Çin’de yüksek irtifa tırmanışlarını gerçekleştirdim. Memuriyet hayatıma 1990 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün açmış olduğu sınavı kazanarak, Adıyaman Köy Hizmetleri il Müdürlüğü’nde başladım. Daha sonra İzmir Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü, İzmir il Özel idaresinde şube müdürlüğü ve daire Başkanlığı, akabinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı gibi önemli idari kadrolarda görev yaptım. 13 Eylül 2024 tarihinden itibaren de İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı’nı yürütüyorum. Görüldüğü üzere uzun yıllar Dağcılık sporu içerisinde hem sporcu hem yönetici olarak görev aldım. Aynı şekilde ülkemizin önemli kurumlarında gerek uygulayıcı gerekse yönetici olarak önemli görevler yürüttüm. Mottomuzdaki zirvelerin birikimi tam da buna karşılık geliyor. Her iki yolda edindiğim tüm deneyimler ve kazandığım yöneticilik birikimi ışığında yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte federasyonumuzu yeni bir anlayış ile yönetmeye talibiz.”

Tugay, ayrıca;  “Kamusal anlayış ile federasyonumuzunkurumsallaşmasını artıracak, kutuplaşmalardan uzak, ip arkadaşlığının ve paylaşım ruhunun daha etkin olacağı, katılmaktan ve görev almaktan heyecan duyulacak, oy uğruna değil dağcılığın yaygınlaşması ve nitelik kazanması için emek verecek kulüplere destek olacak yönetim anlayışıyla ve genel kurul sürecinde federasyonumuz için iyi ve doğru olanların tartışılacağı, demokratik bir seçim sürecinin yaşanması için adayız.

Dağcılık sporu yaşam tarzımın şekillenmesinde önemli bir rol oynadı. Zorlu koşullarda mücadele etmeme, kendi sınırlarımı tanımama ve kriz dönemlerinde hızlı ve pratik kararlar verebilmeme ve dahası eşsiz coğrafyası ile Dağcılık sporuna sayısız fırsatlar sunan güzel ülkemizin dört bir yanında dostluklar edinmeme yol açtı. Bize tüm bu güzellikleri sunan ve değerler kazandıran dağcılığımıza ve federasyonumuza gönül borcumuzu yerine getirmek için adayız. 13 Ekim’den sonra dağcılığımızın yaygınlaşması, gelişmesi ve nitelik kazanması için şu projeleri gerçekleştireceğiz.” Şeklinde açıklamalarda  da bulundu.

Exit mobile version