Site icon İntroHaber

Sağlıkta Şiddet Sınır Tanımıyor: Birlik Sağlık-Sen’den Sert Tepki

Sağlıkta Şiddet Sınır Tanımıyor: Birlik Sağlık-Sen’den Sert Tepki

 

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekti. “Yetkililer Seyrediyor, Sağlık Çalışanları Tehdit ve Şiddet Altında Görev Yapıyor,” diyen Doğruyol, yaşanan son olaylarla sağlık çalışanlarının güvenlik endişelerinin bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirtti.

Doğruyol, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Balıkesir’de yaşanan iki ayrı şiddet olayını örnek göstererek sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştığını vurguladı. Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mustafa Kuzugüden ve Balıkesir İl Temsilcisi Onur Yolal’dan ard arda gelen iki haber, sağlıkta şiddetin vahim boyutlarını ortaya koydu.

Kahramanmaraş’ta Hastaneye Silahlı Saldırı

Kahramanmaraş’ta, pompalı tüfekle hastaneye giren bir kadın, sağlık çalışanlarını rehin aldı. Kadının, “Beni patlatacaklar” diyerek tehditler savurması, hastane personelinin büyük bir korku ve panik yaşamasına neden oldu. Hastane güvenlik görevlileri ve polis ekipleri, kadının bir anlık dalgınlığından yararlanarak saldırganı etkisiz hale getirdi. Olayda yaralanma yaşanmazken, saldırganın gözaltına alındığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Balıkesir’de Hastaya Silahlı Saldırı

Balıkesir Edremit Devlet Hastanesi’nde ise, ortopedi servisinde tedavi gören Emrah İmamoğlu’na silahlı saldırı düzenlendi. İmamoğlu, yattığı hastane yatağında silahlı bir kişi tarafından vuruldu. Yaralının hayati tehlikesi devam ederken, saldırgan E.A. güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

“Sağlık Çalışanları Görevini mi Yapsın, Kendini mi Korusun?”

Ahmet Doğruyol, “Her gün bir başka sağlık kuruluşumuzda şiddet yaşanıyor. Silahlı kişiler hastanelerde ellerini kollarını sallayarak gezebiliyor. Sağlık çalışanlarımız görevlerini mi yapsınlar, kendilerini mi korusunlar?” diyerek sağlık çalışanlarının güvenlik endişelerine dikkat çekti.

“Etkin Yasal Düzenlemeler Gerek”

Doğruyol, yetkililerin sağlıkta şiddet konusunda samimi olmadığını belirterek, etkili yasal düzenlemelerin çıkarılması gerektiğini vurguladı. “Sağlıkta şiddeti önlemek için beyaz kod, gri kod veya hastane girişlerine X-ray cihazları koymak çözüm değildir,” diyen Doğruyol, sağlık sisteminde köklü değişikliklerin şart olduğunu söyledi. Ayrıca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçlarına hükmün geri bırakılması (HGB) uygulanmaması ve ceza artırımı getirilmesi gerektiğini belirtti.

“Sağlık Çalışanları Sahipsiz Kalmıştır”

Doğruyol, sağlık çalışanlarının can güvenliği endişesiyle görev yaptığını ifade ederek, “7/24 kesintisiz görev yapan doktorlarımızdan hemşirelerimize kadar tüm sağlık çalışanlarımız sahipsiz kalmıştır. Lütfen sağlık çalışanlarımıza sahip çıkın,” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Exit mobile version