Site icon İntroHaber

HASTANEDEKİ 300 BİN DOLARLIK CİHAZA TÜP BULAMADILAR HASTALAR MAĞDUR

HASTANEDE 300 BİN DOLARLIK CİHAZA TÜP BULAMADILAR HASTALAR MAĞDUR

300 Bin Dolarlık Cihaz Atıl Durumda: İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Tomografi Krizi

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 300 bin dolar (yaklaşık 10 milyon TL) değerindeki tomografi cihazı, tüpü bittiği için yaklaşık bir aydır hizmet veremiyor. Cihazın çalışmaması nedeniyle yüzlerce hasta mağdur durumda. Tomografi cihazının yalnızca 55-60 bin dolar (yaklaşık 2 milyon TL) değerindeki tüpünün değişmesi gerektiği halde, bu eksiklik nedeniyle cihaz atıl durumda bekliyor.

Hastanenin acil servisine başvuran hastalar, kamuya ait tomografi cihazının hizmet verememesi nedeniyle özel sektöre ait cihazlara veya Hatay Semt Polikliniği’ndeki tomografi cihazına yönlendiriliyor. Bu durum özellikle yatan hastalar ve uzaktan gelen hastalar için büyük mağduriyet yaratıyor. Mağduriyet yaşayan hastaların sayısındaki artış, çok sayıda şikayete neden olmuş durumda. Ancak bu şikayetler yetkililer tarafından dikkate alınmıyor.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, konu ile ilgili iddialar hakkında yaptığı  açıklamada, “10 milyon TL değerindeki bir tomografi cihazının 2 milyon TL’lik tüpü tasarruf tedbirlerine mi takıldı? Yoksa kamunun elindeki bu cihaz çalıştırılmayıp, yerine özel sektörden hizmet alımı yoluyla mı çözüm bulunmaya çalışılacak?” diye sordu.

Doğruyol, hastanenin demirbaşına ait olan cihazın tekrar hizmete sokulması için tüp alımının bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, “Tasarruf edilecekse, milyonlarca TL harcayarak hizmet alımı yapılacağına, tomografi cihazının tüpü değiştirilerek sağlık hizmetinin aksamadan devam etmesi, devletimizin ve milletimizin menfaatine olacaktır” dedi.

Exit mobile version