Site icon İntroHaber

FLAMİNGO ADASI RESİM SERGİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

FLAMİNGO ADASI RESİM SERGİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

 

İzmir Kuş Cenneti’ndeki “Flamingo Adası” Alsancak’taki Kültür Sanat Fabrikası (İKSM) ‘nda

İzmir, kuş gözlemcileri ve doğa tutkunlarını büyüleyeceği bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. İKSM’deki Sergi 22 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Fotoğraf Sanatçısı Esat Erçetingöz’ün İzmir Kuş Cenneti’ndeki dünyanın en büyük yapay flamingo üreme adasında Orman Bakanlığı’ndan alınan izinle çekitiği fotoğrafları görücüye çıtı.

Erçetingöz yaptığı açıklamada, “İzmir Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Elif Girginer’e ve ekibine çok teşekkür ederim. Yönetim Kurulunda yer almaktan gurur duyduğum İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanım Dilek Gappi, süpriz yapıp sergime gelen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İletişim Koordinatörü Ünal Ersözlü, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım Reşat Yörük, Duygu Taylan, Turgay Pasinligil, Ege Gastronomi Turizmi derneği Başkanı Bircan Turgul Yörümez, GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, Aktivist Sanatçılar Derneği Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan ve kardeşim meslektaşım atilla Köprülüoğlu ile Yüdop Başkanı Ayşegül İnceoğlu, beni yalnız bırakmayan ve sergimi onurlandıran onlarca dost Erkan Sevinç, Talat Aydilek, İlhan Soytürk, Melih-Nesrin Dizdaroğlu, Avram Ventura, Sezer Altan, İsmail Efe, Ahmet Hoşafçılar, Feride akkaya, Derya Yelkankaya, İbrahim Aktaş, Tunç Heybeli ve Eşi, Ahmet Gedik, İsmail Özboyacı, Mustafa Sarı, Fatih Özfatura, Doğan Prepol, Soner Çağlar, Çetin Karaşahin, Nuran Tanrıverdi ve nazik çiçekleriyle aramızda olan Efe-Şahika Erginer.

Sergide, bu yıl 18 bin flamingo yavrusunun dünyaya geldiği Flamingo Adası’nda çektiğim 640 kare arasından seçilen 40 fotoğraf yer alıyor.

İzmir Kuş Cenneti’nde 2012 yılında Prof. Dr. Mehmet Sıkı tarafından oluşturulan ada, her yıl on binlerce flamingonun kuluçkaya yattığı, Avrupa’nın en büyük yapay üreme adası olma özelliğini taşıyor. 6440 metrekarelik adada, flamingoların yavrulama süreci büyük bir titizlikle korunuyor; adada uçuş yasağı gibi özel önlemler alınarak kuşların rahatsız edilmesi engelleniyor.

Siyah tüylü yavru flamingoların, pembe ve beyaz renkteki anne flamingolarla buluştuğu bu büyüleyici manzara, sergi ziyaretçilerine doğanın harikalarını yakından gözlemleme fırsatı sunuyor.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

Serginin oluşumu:

Prof Dr. Mehmet Sıkı’nın bir ömür süren mücadelesiyle ortaya çıkan “Flamingo Adası”nda yaşam canlandı. Simsiyah yavrular, yüzme ve avlanma öğrenmek üzere anneleriyle suya indi.

“İzmir’in flamingo kreşi kuruldu!🦩

Mayıs ayının ilk haftası dünyaya gözlerini açan flamingo yavruları doğdukları adanın yanında topluca suya indiler ve birlikte koloni adasında kreşler oluşturmaya başladılar.

Üremeyen genç bireyler yavruların koruması ile ilgilenirken, ebeveynler yakın sulak alanlarda beslenip, yavrularına besin getiriyorlar.

Kreşte erişkinlerin aralarında suda gezinen yavrular, bir yandan da rüzgara karşı kanat açarak uçma eğitimi yapıyorlar.

Exit mobile version