BARO BAŞKANI YILMAZ : YÖNETİMDE YÜZDE 70 KADIN VAR

BARO BAŞKANI YILMAZ : YÖNETİMDE YÜZDE 70 KADIN VAR

İzmir’de Kadın ve Demokrasi Çalıştayı geçekleştirildi. Daha sonraki Çalıştayın, Narin Cinayetinin işlendiği Diyarbakır’da düzenleneceği açıklandı.

İzmir Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği tarafından organize edilen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki Kadın ve Demokrasi Çalıştayında; kadın hakları, demokrasi ve adalet mücadelesi konularına odaklanılırken, siyasetten sanata pek çok önemli isimi de bir araya getirdi.

Kadın hakları, demokrasi ve adalet mücadelesi için düzenlenen “Kadın ve Demokrasi Çalıştayı” Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde büyük bir katılımla başladı. Demokrat Kadınlar Sosyal Yardım Derneği tarafından organize edilen etkinlik, kadınların sosyal ve siyasal hakları, kadın cinayetleri ve hayvan hakları gibi kritik konular konuşuldu. Dördüncü oturumun konuşmacıları arasında  bulunan İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Baronun yönetiminin yüzde 70’ni kadınlarda oluştuğunu söyledi.

Dördüncü Oturum: Yerel yönetimlerde kadınların rolü

Son oturumda;  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, katılamadı ancak konuşması aynen okundu.  Oturumda, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Baro Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Çetiner Özkan, yerel yönetimlerde kadınların rolü üzerine önemli konuşmalar gerçekleştirdi.

Moderatörlüğü Feryal Güllüada’nın üstlendiği oturumda, kadın haklarının yerel yönetimlerde nasıl desteklenebileceği üzerine çözüm önerileri tartışıldı.

Kadın haklarına duyarlı herkesi bir araya getiren ancak yaklaşık 100 kişinin izlediği bu önemli çalıştay, katılımcıların çözüm odaklı tartışmalarla toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen.

Daha sonraki çalıştayın Diyarbakır’da düzenleneceğini sevindiğini ve katılacağınına dikkati çeken Baro Başkanı Sefa Yılmaz, Diyarbakır’daki meslektaşlarının cinayetine de değindi. İzmir Barosun’da Çocuk hakları, Kadın hakları ve engeliler gibi bir çok komisyonların oluşturulduğunun altını çizerek, bu komisyonlarda kadınlar için boşanma ve cinayetlerle ilgili özelikle  ilgilenildiğini ve komisyonlarda kadınların ağırlığının olduğununu vurguladı.

İzmir Barosu Başkanı Yılmaz, “Baromuzda oluşturulan komisyonlarla halkımıza yardımcı oluyoruz. Baro’nun yönetiminin yüzde 70’i kadınlardan oluşuyor.” Şeklinde konuşarak komisyonlarda bulunan kadın oranlarına değindi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir